Je hebt de muren een nieuwe kleur gegeven, een mooie vloer erin gelegd en gordijnen opgehangen. Echter de afwerking, die moet nog gebeuren. Grote kans dat je niet goed weet wat je met de kamer moet doen om hem leuk en sfeervol aan te kleden. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor de slaapkamer, zodat deze er gezellig uitziet!

Zorg voor comfort

Comfort is belangrijk. Een goed bed is noodzakelijk, maar dat is meestal niet het enige. Is er ruimte voor een heerlijke stoel waar ze in kan chillen, dan is het een goed idee deze neer te zetten. Is er geen plek voor? Maak dan het bed extra comfortabel met verschillende kussens en een plaid aan het voeteneind. Kies een aantal verschillende kleuren voor de kussens, maar zorg er wel voor dat het niet teveel kleur is. Het beste kun je twee kleuren kiezen, en daarmee afwisselen.

Dierbare herinneringen in een lijst

Ontwikkel een aantal foto’s waar ze dierbare herinneringen aan heeft en doe deze in een mooie lijst. Deze kun je vervolgens in de slaapkamer ophangen, bijvoorbeeld boven het bed of bureau, maar je zou ze ook neer kunnen zetten als daar de ruimte voor is. Houd de kleuren van de kussens in je achterhoofd bij het uitzoeken van de lijsten, zodat je dit wellicht terug kan laten komen.

Verlichting in de slaapkamer

Ook de verlichting is uiteraard belangrijk. Zorg voor een plafondlamp die de hele kamer verlicht, maar kies daarnaast ook voor een bureaulamp. Voor het creëren van sfeer kun je daarnaast ook nog kiezen voor een mooie lampenslinger die je boven het bed ophangt, of bij de kledingkast.

Kies voor fotokunst

Wil je dochter graag een mooie, stijlvolle kamer zonder teveel kleine decoraties? Dan zou je ook kunnen kiezen voor fotokunst. Dit is een samenstelling van een aantal fotolijsten in verschillende maten, met verschillende posters. Deze posters kun je zelf bepalen, net als het aantal lijsten, de afmetingen en de kleur van de lijsten. Er zijn veel verschillende posters beschikbaar, dus de kans is groot dat daar zeker iets tussen zit wat je dochter mooi vindt!

Een spiegel in de slaapkamer

Een spiegel is belangrijk, en dus doe je er goed aan er eentje op te hangen in de slaapkamer. Wil je hem liever niet aan de muur hebben? Dan zou je ook kunnen gaan voor een grote passpiegel die je in de hoek kunt zetten, of een grote spiegel die aan de deur wordt vastgeplakt. Ook zou je voor een kledingkast kunnen gaan waar al een spiegel bij in zit, dat scheelt je in ieder geval wat werk! Let er wel op dat de spiegel genoeg verlichting krijgt, want een te donkere hoek zorgt ervoor dat niet alles goed te zien is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here