Het kopen van een tweedehandsauto is erg populair. Je vindt dan ook op elk ogenblik in het jaar een grote selectie aan automodellen om uit te kiezen. Zoeken naar een auto om te kopen kan bijvoorbeeld op internet, in tijdschriften, in de krant, of bij tweedehands autodealers. Raadpleeg ook vrienden of familieleden, want soms kan je via via een leuke auto kopen van een betrouwbaar persoon. Uiteraard is het internet het meest waardevolle hulpmiddel geworden voor het vinden van de meest geschikte auto. Je kan er de grootste keuze aan verschillende automodellen en prijzen onderzoeken.

View this post on Instagram

NISSAN MICRA 1.2 CONNECT EDITION **AUTOMAAT** Fantastische auto met leuke opties, zoals een parkeersensor, cruise control en airco. De auto rijdt perfect en ziet er heel netjes uit! Bouwjaar: 2008 KM stand: 161.557 KM Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat Prijs: €3.299,- Voor meer info en foto’s neem een bezoekje aan www.carshopdh.nl #autoverkoop #autotekoop #auto #occasions #autobedrijf #autoverkopen #autokopen #occasion #tweedehandsauto #service #autoservice #proefrit #autos #inruilmogelijk #rijklaar #dehandsauto #maakeenafspraak #vooriedereeneenauto #showroom #autoverkoop #autocentrum #autodealer #tekoop #autokruispunt #autohandel #automotive #marktplaats #automatic #micra #nissan

A post shared by Car Shop DH (@carshopdh) on

Een lijst maken met auto’s die je voorkeur hebben

Maak een lijst van verschillende tweedehands automodellen waarin je geïnteresseerd bent en beperk je lijst tot 3 of 4 auto’s. Voordat je jouw lijst met favoriete auto’s maakt en naar de dealer of particulier gaat om een auto te kopen, moet je de auto controleren en verzamel je zoveel mogelijk informatie over de auto om jezelf te wapenen met alle benodigde kennis die je misschien ook geld bespaart en ervoor zorgt dat je een grote deal doet, zonder opgelicht te worden. Voordat je beslist welke auto je wilt kopen, moet je ook beslissen of je de prijs van de auto contant betaalt, of dat je de auto financiert via een lening. Vraag jezelf vervolgens af of de auto bij jouw behoeften past en hoe groot je wilt dat de auto is. Is er bijvoorbeeld voldoende beenruimte voor jou en de andere passagiers? Hoeveel passagiers zullen erin meerijden? Heb veel bagageruimte nodig? Je doet er goed aan om al je eisen te noteren, zodat je bij elke auto die je leuk vindt kan controleren of deze aan je wensen voldoet.

De beste plaatsen om tweedehandsauto’s te vinden

Er zijn veel plaatsen waar je een tweedehandsauto kan kopen, zoals op online websites, bij dealers, via faillissementen, of gewoon bij een particulier op de oprit. Elke plaats heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Maak een proefrit en inspecteer de gebruikte auto

Het testen van de auto en het inspecteren van de tweedehandsauto die je wilt kopen, is een zeer belangrijke factor om te bepalen of je doorgaat met je aankoop. Je wilt dit voertuig misschien jarenlang behouden, zorg er dus voor dat de auto betrouwbaar is en hoge prestaties levert. Probeer de auto op verschillende wegen uit, om mogelijke problemen te ontdekken die je later kan vinden, nadat je de auto hebt gekocht. Nadat je de nodige informatie over de auto hebt verzameld, neem je dus contact op met de verkoper en maak je een afspraak om de tweedehandsauto te testen. Wanneer je de auto gaat testen, neem je best nog een extra persoon mee die de auto ook kan inspecteren in verband met zaken die jij misschien over het hoofd ziet.

De auto testen

Zorg er bij het testen van de auto voor dat de motor koud is, want daarmee weet je ook of er bepaalde problemen zijn of niet. Houd er rekening mee dat dit jouw enige kans is om de auto te testen, dus neem voldoende tijd om te beoordelen of hij goed past en of hij in goede staat is of niet. Hierbij kan je je enkele vragen stellen, zoals hoe het voelt om met de auto te rijden, hoe de auto voelt op hobbelige wegen, hoe valt de vering mee, vind je de auto comfortabel, doen de remmen het goed, heb je voldoende plaats in de auto, enzovoort.

Lees ook: een tweedehandsauto kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here