Het internet speelt een zeer belangrijke rol in het leven van iedereen, als een bron van informatie van welke aard dan ook. Of het nu gaat om het verzamelen van gegevens over een onderwerp, contact houden met oude vrienden, bestanden verzenden naar iemand ver weg of dichtbij, contact opnemen met de hulpdiensten, tickets boeken voor vluchten, treinen of bussen, het internet is tegenwoordig de eerste voorkeur van iedereen. De door internet aangedreven technologische revolutie, wordt in deze moderne tijd door de hele wereld gebruikt.

Websites hebben webservers nodig

Websites zijn een belangrijk medium om toegang te krijgen tot en het verzamelen van informatie en diensten. Bedrijven en particulieren runnen het grootste deel van hun bedrijf via internet via hun eigen websites. Er wordt belangrijke informatie naar het internet opgeladen, op ruimtes die webservers worden genoemd via de gekende processen van webhosting.

Vele soorten webhosting servers

Er bestaan vele soorten reguliere webhosting servers, zoals shared webhosting, virtual private server of VPS, dedicated servers, enzovoort. Hiervan is de VPS het meest voordelige, omdat het de diensten van zowel een dedicated server als een shared hosting server levert.

Wat is een VPS server?

De VPS is een grote server die is onderverdeeld in vele kleine virtuele servers, elk met hun eigen besturingssysteem. Elke gebruiker kan afzonderlijk en onafhankelijk op een VPS server werken. Dergelijke accounts kunnen worden opgestart door de gebruikers die volledige controle hebben over het onderdeel van de server dat hun eigendom is. Een dergelijke gebruiker kan software installeren, of een bewerking uitvoeren, zonder enig effect op de activiteiten van de andere gebruikers van dezelfde VPS. De VPS hosting zorgt voor de volledige technische controle voor de eigenaren van websites en stelt hen in staat om alle gewenste software te installeren. Dit is niet toegestaan ​​bij gedeelde webhosting, of shared hosting. De gebruikers van een VPS hebben de autonome controle over hun servers, die worden beschermd door root-wachtwoorden die alleen voor hen bekend zijn.

De beste VPS-webhosting oplossing selecteren

In vergelijking met de andere vormen van webhosting, zoals dedicated servers, zijn VPS (Virtual Private Server) hostingpakketten relatief goedkoop. Houd daarom rekening met de prijs ervan. De kosten van een VPS-pakket zijn vrij laag. Bij sommige hostingbedrijven moet je eenmalige instelkosten betalen. Er zijn een paar essentiële functies waar je naar moet kijken bij het kiezen van een VPS pakket. Deze kenmerken omvatten:

RAM-capaciteit

De hele efficiëntie van je reguliere webhostingplan hangt af van deze factor. Om je besturingssysteem, verschillende applicaties en het configuratiescherm te kunnen gebruiken, is minimaal 512 MB geheugen vereist. Als je meerdere websites wilt hosten, moet je kiezen voor 1 GB RAM. Als het aantal gebruikers van je website onregelmatig toeneemt, moet je misschien een groter pakket voor je geheugen kiezen. Meestal heb je de mogelijkheid om je geheugen in de toekomst te vergroten.

CPU

De verwerkingscapaciteit van je CPU moet hoog zijn, zodat deze snel berekeningen kan uitvoeren.

Bandbreedte

Je moet een VPS-abonnement met een hoge bandbreedte selecteren. Een grotere bandbreedte helpt klanten om snel informatie van de server te ontvangen en te verzenden.

Bedieningspaneel

Zorg ervoor dat je bedieningspaneel, of control panel, gemakkelijk te gebruiken is. Kies voor een bedrijf dat Plesk of cPanel aanbiedt. Dit zijn de meest gebruiksvriendelijke en betrouwbare bedieningspanelen voor een VPS.

Uptime garantie voor servers

Jouw website is niet toegankelijk voor de gebruikers tijdens een downtime van de server, wat resulteert in verlies van zaken. Kies daarom een ​​VPS abonnement met maximale server uptime zekerheid.

Lees ook: dedicated server hosting versus shared hosting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here