Klaar om je keuken in een nieuw jasje te steken voor 2023? Dan komt deze post vast op het perfecte moment, want wij lijsten de leukste en nieuwe snufjes op voor jouw keuken. Ready?

All-in-one kraan

Van de Quooker heb je vast en zeker al gehoord: het is de bekendste kraan waar in een seconde kokend water uitstroomt. Maar ze hebben nog wat nieuws: nu geeft de Quooker kraan ook gekoeld, gefilterd én bruisend water. Met de nieuwste kranen in je keuken, kan je voorgoed vaarwel zeggen tegen flessenwater en ultra-duurzaam door het leven gaan. Terwijl Quooker de grote marktleider is, vinden ook andere merken een all-in-one kraan uit waar je kokend, bruisend, gekoeld en gefilterd water uit krijgt. Daarnaast heb je ook enorm veel uitvoeringen: van mat zwart, zilver tot rosé gold. Schaf jij ook een cool mat zwart exemplaar aan voor je industriële keuken?

Ga voor neutraal & zacht

Dé trend die opnieuw terugkomt zijn rustige en tijdloze keukens. Koper en kleurrijke keukens in retro keukens verdwijnen opnieuw naar de achtergrond, en beige keukenkasten, zilveren accenten en natuurlijke materialen beleven een comeback in keukens. Wat dacht je er dus van om je keukenfrontjes te vervangen door een neutrale kleur zoals off-white, zand of olijfgroen? Of geef je keuken opnieuw een likje verf in een neutrale kleur en voeg houten krukjes en een zachte mat toe.

Ingebouwde dampkap

Chroom en zilveren accenten zijn dit jaar helemaal terug in, maar langs de andere kant verkiezen de meesten een simpele en huiselijke uitstraling van hun keuken. Daarom worden ook ingebouwd dampkappen of een geïntegreerd afzuigsysteem verder ontwikkeld. Door je afzuigsysteem in je inductiekookplaat te verwerken, krijgt je keuken een strakke look, en win je aan ruimte. Welke innovaties zijn er? Zo heb je niet enkel de ingewerkte rooster in het centrale deel, je kan ook kiezen voor een dampkap die naar boven schuift, ook wel “telescopisch” genoemd. Deze is perfect voor als je liever met hoge potten kookt zodat alles makkelijk kan afgezogen worden. Verder kan je ook kiezen voor een vuur met randafzuiging. Let er vooral op dat deze ingebouwde dampkappen vaak meer poetswerk met zich meebrengen. Gelukkig kan je de meeste roosters wel in de vaatwasser plaatsen.