Heerlijk, die warme temperaturen en lange zomerdagen. Als het kwik stijgt, krijgen we steevast de goede raad onszelf heel goed te hydrateren. Vooral onze binnenkant: drinken is in de zomer letterlijk van levensbelang! Uiteraard geldt het motto ’eerst water, de rest komt later’ ook hier. Maar een paar heerlijk verfrissende drankjes ter afwisseling zijn zeker ook welkom. Met deze drankjes scoor je sowieso op elke barbecue en op elk terrasje. 

Rosé all the way

Wie zomer zegt, zegt ‘glaasje rosé’. Of toch veel mensen. Rosé is de perfecte zomermix tussen rode en witte wijn. Vroeger werd rosé nogal eens stiefmoederlijk behandeld, maar tegenwoordig moet het niet onderdoen voor de beste witte wijn. 

Is het broeierig heet buiten? Dan is deze ijsblokjestip een lifesaver. Drink je meestal dezelfde rosé of witte wijn? Giet dan wat van de wijn in een ijsblokjesvorm. Gooi zo’n wijn-ijsblokje in je glas en je houdt je wijn koel zonder ‘m extra waterig te maken. 

Al het plezier, zonder de kater

Zwanger? Aan het trainen voor een marathon? Of gewoon geen zin in alcohol? Dan ziet de toekomst er mooi uit voor jou. Vroeger moest je het, als je geen alcohol wou, doen met een glaasje fruitsap. Dan had je nog geluk! Tegenwoordig is er een echte non-alcoholische revolutie aan de gang. 

Bied bijvoorbeeld een lekkere mocktail aan. Niet alleen bestaan er nu alcoholvrije gins waarmee je een perfecte gin-tonic kan maken, er zijn ook recepten met vers fruit, kruiden en zoveel meer.

Ook de brouwerijen hebben de alcoholvrije markt ontdekt: heel wat variëteiten kan je in 0%-versie vinden. Net zo lekker! Het voordeel is dat je van deze heerlijk verfrissende drankjes zoveel kan drinken als je wil. Je loopt nog steeds in een rechte lijn naar huis.

Toppers voor de barbecue

We zijn soms geneigd enkel bier en frisdrank in huis te halen als we een barbecue organiseren. Jammer, want bier is niet iedereen zijn of haar ding en van teveel frisdrank word je na een tijdje wel erg hyperactief. Water dan maar? Nee hoor. 

Al die zware smaken (kruiden, gerookt, gemarineerd) van een barbecue vragen om een stoere drank als tegengewicht. Rode wijn is dus perfect, zeker als er veel vlees op de rooster gelegd wordt. Maar ook wit kan. Het past heel goed bij een barbecue met veel groenten en salades. Welke witte wijn bij bbq serveren? Dat hangt helemaal van jouw smaak af. Kies een frisse, niet al te zware wijn, die niet overheerst. 

Je hoeft je dus zeker niet te beperken tot dat colaatje of pintje op het terras of op die barbecue. Laat je verrassen door een heerlijke mocktail of trakteer jezelf op een verfrissend ijsgekoeld glaasje rosé.