Een nieuwe wagen kopen kost geld, veel geld. Meestal komt dit ook op een erg ongelegen moment waardoor het een grote hap is uit je budget. Gelukkig zijn er een aantal opties die ervoor zorgen dat je niet verplicht bent om een volledig nieuwe wagen te kopen. Vraag je in eerste instantie af of je wel echt een wagen nodig hebt. Indien dit het geval is, is een tweedehandswagen misschien wel een optie voor jou.

Waarom voor een tweedehandswagen kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een tweedehandswagen zou moeten kiezen. Een van de grootste redenen is natuurlijk het prijsverschil ten opzichte van een volledig nieuwe wagen. Of je nu een tweedehandswagen bij een dealer koopt of bij een private gebruiker, het zal altijd goedkoper zijn dan wanneer je een nieuwe wagen koopt. Daarnaast is er vaak, zeker bij private gebruikers, ook nog ruimte om te onderhandelen. De verkopers willen ook snel van hun wagen af zodat ze een nieuwe auto kunnen aankopen. 

Een tweede grote voordeel is dat je een groot aanbod hebt op de tweedehandsmarkt. Of je nu op zoek bent naar een tweedehands Audi a6 of een Audi q7 tweedehands, de kans is groot dat je vindt wat je zoekt. Daarnaast kan je je auto ook meteen gebruiken zodra het papierwerk in orde is. Bij een nieuwe wagen moet je vaak enkele weken tot maanden wachten voor je wagen is geproduceerd. Wanneer je snel een wagen nodig hebt, is dit niet echt ideaal.

Waarom niet voor een tweedehandswagen kiezen?

Het grootste nadeel van een tweedehandswagen is dat je geen kennis hebt van verborgen gebreken. Indien je graag een tweedehandswagen wil kopen, wordt er aangeraden om te kiezen voor een wagen die te koop staat bij een garage of een dealer. Een wagen kopen bij een private gebruiker, brengt risico’s met zich mee. Bovendien heb je bij een private gebruiker ook geen garantie meer. Een dealer geeft meestal een of twee jaar garantie bij de aankoop van een tweedehandswagen. 

Het nadeel van een tweedehandswagen bij een dealer is dat de keuze beperkt is. Wanneer je op zoek bent naar een Audi q7 tweedehands of een tweedehands Audi a6, is de kans groot dat je bij een merkgarage terechtkomt. Prijzen in een merkgarage liggen vaak een stuk hoger dan bij private gebruikers. 

Het aankopen van een nieuwe wagen is niet iets wat je impulsief moet beslissen. Denk goed na wat voor jou belangrijk is voor je overgaat tot de aankoop van een wagen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here