Dubai, gelegen aan de kust van de Perzische Golf, grenst aan Abu Dhabi in het zuiden, het Sultanaat Oman in het zuidoosten en Sharjah in het noordoosten. Dubai Creek, een natuurlijke inham van de Golf die ook Khor Dubai genoemd wordt, verdeelt de stad in twee. Omdat het zich bevindt in een dorre subtropische klimaatzone, zorgt dit het hele jaar door voor zonnige dagen. De moderne stad Dubai is enorm verbeterd dankzij haar moderne ontwikkelingsprojecten van de afgelopen jaren, die ook doorgaan in de toekomstige jaren.

Luxe onroerend goed in Dubai

Onroerend goed bloeit enorm in Dubai. Het wordt beschouwd als een uitstekende plek voor luxe onroerend goed in de wereld. De afgelopen jaren waren er veel bouwprojecten in Dubai en de komende jaren blijft dit zo. Dubai bezit veel dingen die elk jaar opnieuw miljoenen toeristen aantrekken, waaronder de grote luxe, maar ook de uitstekende voorzieningen in de stad, de chique accommodaties, de feestelijke levensstijl en de verschillende bezienswaardigheden hebben het tot een fantastische plek voor toeristen gemaakt. Online zijn er heel wat stadsgidsen te vinden over Dubai. Ze bieden jou een uitgebreide informatie over het beste wat de stad te bieden heeft.

Bur Dubai, Jumeirah en Al Satwa

Bur Dubai, een gebied dat populair is bij Indiase en de Pakistaanse staatsburgers, is een oud deel van de stad dat bestaat uit gedateerde kantoren, maar ook uit flatgebouwen met moderne kantoren, residentiële en zakelijke complexen. Al Satwa, gelegen tussen Bur Dubai en Jumeirah, is een bizarre mix van allerlei zaken, waar je tal van kleermakers en goedkope eetgelegenheden kan vinden. Dicht bij Jumeirah vind je de grootste en de duurste villa’s langs het strand. Veel westerse expats zwerven rond in het gebied. Vlakbij ligt The Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland voor de kust van Dubai in de vorm van een palmboom. Naast een uitstekende, luxe levensstijl kan je er vele stijlvolle villa’s en appartementen op het strand tegenkomen.

Een stadsgids van Dubai

Dergelijke informatie is uiteraard ook beschikbaar in een stadsgids van Dubai, wat nuttig is voor toeristen die er voor het eerst komen. Je kan dergelijke gidsen kopen in een boekenwinkel, of online opzoeken. Het helpt toeristen om meer te weten te komen over de stadsattracties, het vervoer, de hotels en andere zaken over Dubai. Het vertelt ook wat over de culturele achtergrond, de geschiedenis en de moderne en recente ontwikkelingen van de stad. De stadsgids van Dubai neemt je allereerst mee naar de oorsprong van zijn levensstijl en beschavingen. Van een louter geïsoleerd woestijnland, verdiend van visserij en wereldwijde cultuur, tot de populairste plaats van de wereldeconomie en toeristenbestemming van de Verenigde Arabische Emiraten. Het biedt informatie over alle fasen die in de stad zijn gepasseerd. Een stadsgids van Dubai helpt je bij meer informatie over de woonwijk Dubai Marina, vluchten van en naar Dubai, de architectuur van de stad, beschikbare hotels en andere accommodaties, het zakelijke centrum van de stad en mogelijke activiteiten en bezienswaardigheden.

Het vervoer in Dubai

Dubai is de meest bezochte stad van het Midden-Oosten met strandresorts, winkelcentra, een in het oog springende jachthaven en alle andere stedelijke ontwikkelingen. Een stadsgids voor Dubai is één van de meest bruikbare informatie hulpmiddelen voor toeristen.

Lees ook: een vakantie in Bangkok voor budgetbewuste reizigers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here