Wie in de wereld van de industriële automatisering en elektrische systemen zit, weet dat DIN-rail voedingen een essentiële schakel vormen. Ze voorzien niet alleen een stabiele stroomtoevoer naar verschillende apparaten en componenten maar zijn cruciaal om de betrouwbaarheid van industriële automatiseringssystemen te garanderen. 

DIN-rail

Een DIN-rail is een basisrail waarop elektronische onderdelen worden bevestigd. Dit kan gaan van netvoeding over verzekeringsautomaten tot led-dimmers.  Het is een toepassing die veelvuldig gebruikt wordt in de industrie en in de installatietechniek. Je schakelkast bijvoorbeeld beschikt over zo’n eenvoudige DIN-rail waarop de zekeringen worden geklikt. Een DIN-rail laat toe om alle benodigde onderdelen op één rail te plaatsen en ze onderling door te verbinden via speciale aansluitklemmen. Op die manier creëer je een modulair systeem dat volledig afgestemd is op de behoefte.

DIN-rail voeding

Op zo een rail , kan men een DIN-rail voeding bevestigen. Wat doet DIN-rail voeding dan precies? Het zet wisselstroom (AC) om in gelijkstroom (DC) en voorziet machines zo van de juiste voeding dankzij de nieuwste technologie. 

Krijg je in je onderneming vaak te kampen met een kortstondige piek in stroombehoefte, dan kun je het beste vertrouwen op puls power technologie. Een DIN-rail voeding met puls power die voldoet aan de hoogste standaarden, blinkt vandaag uit in een lange levensduur, compacte afmetingen, energiezuinigheid en een hoog rendement.  Redenen genoeg dus om ervoor te zorgen dat een systeem blijft draaien zonder dat het blootgesteld wordt aan piekbelastingen die instabiliteit in de hand kunnen werken. Met puls power zal de voeding stroom voorzien voor alle aangesloten apparaten, ook wanneer er een tijdelijke vermogensverlaging nodig blijkt.

Piekbelasting controleren

Men spreekt in de industrie van troebelheid wanneer de stroomvoorziening aanzienlijk vermindert. Een niet constante stroom kan nefast zijn voor de levensduur van de aangesloten componenten. Daarom is het belangrijk om het hoofd te bieden aan die piekbelasting door voor een DIN-rail voeding te kiezen met puls power. Zo krijg je een gelijkmatigere gelijkstroom geleverd en zorg je voor stabiliteit van de onderdelen. Applicaties zullen niet alleen beter presteren maar zijn tegelijkertijd minder onderhevig aan de nadelen van een constante fluctuerende stroomvoorziening. En dat komt de levensduur van de aangesloten apparaten alleen maar ten goede. Op die manier zorgt een PULS voeding voor de hoogste efficiënte  en de laagste ingangsstroom. In tijden waarin duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen, ook in de industrie, zal een continue productie zorgen voor een evenwichtige energieconsumptie en een aanzienlijke CO2 reductie. Duurzaam, efficiënt en rendabel dus.