Als je net verhuisd bent is de kans aanwezig dat je niet heel veel geld meer te besteden hebt. Toch zou je de woning ook in moeten richten, want een kale woning daar heb je niks aan. Dit kan gelukkig ook op een budgetvriendelijke manier, zodat jij niet al teveel geld kwijt bent aan meubels. Dit betekent vaak wel dat je net wat creatiever zou moeten zijn met je meubels, of zelf meubels op moet knappen. Echter hoeft dit niet! Door goed te zoeken en slim om te gaan met de ruimte kom je al een heel eind.

Tweedehands meubels aanschaffen

Tweedehands meubels zijn vaak nog prima voor een tweede ronde. Wel kan het zo zijn dat ze misschien wat opknapwerk nodig hebben, maar dat is nog altijd goedkoper dan nieuwe meubels aan moeten schaffen. Het nadeel is echter wel dat je niet vaak meubels kunt vinden die goed bij elkaar passen. Dit kan ervoor zorgen dat je woning er wat rommelig uit gaat zien.

Wil je dit nou niet, dan zou je de meubels in dezelfde kleur kunnen schilderen. Ook kun je online op zoek gaan naar mensen die hun hele inboedel verkopen. Dan heb je vaak wel een heel set bij elkaar voor een redelijke prijs.

Bepaal wat je echt nodig hebt

Heb je alle spullen die je nu in je hoofd hebt ook echt nodig in je woning? Vaak sommen we teveel meubels op dan dat we in werkelijkheid nodig hebben. Een dressoir en televisiekast bijvoorbeeld, is vaak helemaal niet nodig. Wanneer je de televisie op het dressoir zet kun je de rest van de kast nog steeds gebruiken om spullen in op te bergen. Op die manier hoef je dus geen aparte televisiekast aan te schaffen, wat weer scheelt in de kosten.

Kijk daarnaast ook eens naar je bankstel. Heb je niet veel opbergruimte, dan zou je een bank aan kunnen schaffen met opbergruimte. Dit zijn vaak banken met een loungegedeelte die dan omhooggetild kan worden. Hier kun je dan ook nog eenvoudig spullen in kwijt.

Een eettafel hoort bij de inrichting

Ook een eettafel hoort natuurlijk bij de inrichting. Je zou ook hierbij voor een tweedehands model kunnen gaan, maar je kunt ook op zoek gaan naar een nieuwe. Misschien zou je heel graag een mooie robuuste tafel willen, maar is deze veel te prijzig. Werk dan je eisenlijstje eens bij, en zie waar je dan uitkomt. Er zijn tafel te koop voor ruim tweeduizend euro, maar ook voor vierhonderd. Het is maar net waar je naar op zoek bent en hoeveel budget er is.

Heb je ook geen budget voor een tafel van vierhonderd euro? Dan is een tweedehands model de beste optie. Vaak betaal je hier vrijwel niks voor, maar dan is het wel een opknapper. Dit geeft jou echter de mogelijkheid hem in de kleur te schilderen die het beste bij jouw woning past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here