In het huidige digitale tijdperk is een smartphone onmisbaar. Waar het voorheen voornamelijk tieners en (jong)volwassenen waren die een smartphone kochten, zijn het tegenwoordig ook senioren die een mobiele telefoon aanschaffen. Op deze manier blijven zij in contact met de kleinkinderen, hebben ze de mogelijkheid foto’s te ontvangen van de eigen kinderen, enzovoorts. Bij de aanschaf van een mobiele telefoon zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een mobiel abonnement met toestel, of schaf je deze los aan en combineer je de telefoon met een sim only bundel? Of wat te denken van het brede assortiment aan hoesjes waaruit je kunt kiezen. Door direct een hoesje voor je smartphone te bestellen verklein je het risico op schade en daarmee op dure reparaties. 

Financiële buffer bepalend voor type abonnement 

De keuze tussen een los toestel met een sim only bundel en een mobiel abonnement met smartphone wordt vaak gemaakt op basis van de financiële ruimte die men heeft. Een mobiel abonnement is de meest interessante optie, wanneer je momenteel onvoldoende budget hebt om een telefoon los aan te kunnen schaffen. Daar waar een sim only bundel de voordeligste keuze is als je die financiële ruimte wel hebt. Het houdt je maandlasten laag. Daarbij is een sim only bundel interessant als je een tweedehands toestel van iemand in je omgeving overneemt. 

Inventariseer je huidige verbruik 

Kijk goed naar je huidige verbruik aan mobiele data en belminuten, voordat je een sim only bundel of mobiel abonnement afsluit. Je wilt voorkomen dat dit abonnement veel ruimer is dan hetgeen je nodig hebt. Er zijn apps die je helpen dit te bepalen; in de iPhone van Apple zit standaard een mogelijkheid om te bekijken hoeveel mobiele data je de afgelopen periode verbruikt hebt. Het is zelfs mogelijk dit per app te bekijken. 

Combineer je telefoon met een hoesje en screenprotector 

Voorkom beschadigingen aan je toestel door deze direct te combineren met een hoesje en screenprotector. Mocht je het toestel per ongeluk een keer laten vallen, dan zal in veel gevallen niet direct een grote kras of barst ontstaan. Er wordt bij telefoonhoesjes onderscheid gemaakt tussen een backcover en een bookcase. Het voordeel van laatstgenoemde is het feit, dat deze ook de voorzijde van het toestel afdekt. Dit geldt niet voor een backcover. De reparaties van beschadigingen aan een mobiele telefoon zijn vaak erg prijzig.