Een goede maaltijd voor het avondeten schiet er soms een beetje bij in. Of het nou aan de inspiratie ligt of aan het gebrek aan tijd. Soms lukt het gewoon even niet. Toch is het zonde, want je kunt met een paar simpele stappen heerlijke makkelijke recepten voor het avondeten in elkaar zetten. Denk aan makkelijke pasta gerechten, maaltijdsalades of een klassieke (vegetarische) AVG. Hoe je dat doet? We leggen je het in dit artikel uit. Laat je inspireren! 

Wat zijn de ingrediënten voor een makkelijk diner recept?

Welke maaltijd je ook kiest, meestal bestaat het uit een proteïne (vlees, kip, vis of vleesvervangers), koolhydraten (graan, zaad of peulvrucht), vetten (dressing of toppings) en groenten. Dit is dan ook het ideale startpunt om een goede maaltijd samen te stellen op een simpele en effectieve manier, die ook nog eens gezond is.

  1. Kies je proteïne

De eerste stap is je proteïne kiezen. Proteïne is belangrijk om je een verzadigd gevoel te geven. Bedenk waar je zin in hebt. Makkelijk te bereiden proteïne is bijvoorbeeld (vegetarisch) gehakt, kipfilet, vis of tofu. Vanaf dit punt kun je de rest van je maaltijd namelijk goed aanvullen met ingrediënten die daarbij passen.

  1. Kies je graan, zaad of peul

Koolhydraten zijn de volgende stap. Wanneer je kiest voor een makkelijke maaltijd, kun je denken aan pasta, rijst of peulvruchten uit blik. Ook quinoa en couscous zijn makkelijke ingrediënten om je maaltijd mee te vullen. Bij vis past bijvoorbeeld couscous en rijst goed en bij gehakt kun je kiezen voor pasta, bijvoorbeeld voor een pasta bolognese.

  1. Kies twee tot drie soorten groenten

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van je gerecht. Ze geven je vitamines en zorgen voor smaak. Kies twee tot drie groenten uit die passen bij je gerecht. Je kunt ervoor kiezen om deze te wokken in de pan of te roosteren in de oven.

  1. Kies je dressing, saus of dip

Om je gerecht af te maken is het lekker om een dressing, saus of dip toe te voegen. Heb je een staafmixer? Dan heb je binnen no time en verse pesto of hummus gemaakt. Maak wat extra en je hebt de volgende dag nog wat over!