Omdat ze nu eenmaal onder je voeten liggen, besteed je doorgaans weinig aandacht aan je automatten. Toch zijn ze een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je auto. Wanneer je eenmaal hebt opgemerkt dat ze beginnen te slijten en eigenlijk wel toe zijn aan vervanging, kun je daar dus nooit meer doorheen kijken.

Gelukkig is online automatten kopen tegenwoordig makkelijker dan ooit. Zoals voor eigenlijk alles geldt: het aanbod op het web is reuze. En dat is tegelijkertijd ook direct de valkuil. Want hoe vind je tussen al die matten juist die set die perfect in jouw auto past?

Het belang van de juiste pasvorm

Door automatten op maat te bestellen voorkom je onnodig veel gedoe bij het bevestigen van de nieuwe matten in de auto. Hiervoor dien je – naast de maat – ook rekening te houden met de bevestigingspunten van de originele matten, zodat de nieuwe matten hier eenvoudig op kunnen worden gemonteerd.

Daarnaast geeft de juiste pasvorm simpelweg een veel fraaier eindresultaat dan een mattenset die in de auto lijkt te zijn geforceerd. En niet geheel onbelangrijk: het draagt ook bij aan de veiligheid doordat er geen gevaar is dat de vloermatten onder je voeten gaan verschuiven tijdens het rijden.

Meer dan genoeg redenen om ervoor te zorgen dat je nieuwe vloermatten perfect in je auto passen dus. Gelukkig kun je bij een online aanbieder als Mijnautomatten je matten bestellen op kenteken, of het bouwjaar en model van je auto. Zij garanderen dan een perfecte pasvorm voor de matten. Hoe zit dat?

Dit kan doordat deze partij werkt met een computergestuurde snijmachine en duizenden sjablonen van vrijwel elk model van alle bekende automerken. Iedere order wordt met de snijmachine op maat verwerkt. Aan de hand van jouw kenteken of bouwjaar wordt er dus een mattenset voor jou op maat gesneden. Doordat op deze manier geen gigantische voorraad hoeft te worden gevoerd en de snijmachine materiaalverlies tot een minimum beperkt, drukt deze manier van werken ook nog eens de prijs.

Het juiste materiaal en de passende afwerking

Naast de pasvorm is natuurlijk ook het materiaal van belang voor je nieuwe mattenset. De automatten krijgen heel wat te verduren door alles wat er in de loop van het jaar mee de auto in wordt gelopen. En dan hebben we het nog niet eens over de schoenen die er dagenlang overheen bewegen.

Dat vraagt om een materiaal dat goed schoongemaakt kan worden, maar ook bestand is tegen slijtage. De hierboven genoemde leverancier werkt daarom alleen met erkende leveranciers uit Nederland voor haar tapijtsoorten. Daarmee weet jij als klant dat je weer jarenlang vooruit kunt na het vervangen van je oude matten.

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom heb je bij het online bestellen van je automatten vaak de keuze uit verschillende materiaalsoorten en randafwerkingen. Op die manier kun je zelf een mattenset samenstellen die niet alleen perfect past qua vorm, maar ook in stijl helemaal aansluit bij jouw auto en jouw wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here