De stap naar een cosmetische ingreep – ook wel plastische chirurgie genoemd – is groot. En dat is misschien niet slecht. Een cosmetische of esthetische ingreep aan je lichaam is niet iets waar je onbezonnen aan begint. Dat de drempel eerder hoog ligt, vinden we dus ideaal. Vooral in de filmwereld worden nogal vaak ingrepen uitgevoerd die ofwel helemaal niet nodig waren, ofwel overdreven zijn, ofwel slecht uitgevoerd. Gelukkig liggen de kaarten hier anders. In dit artikel bespreken we twee ingrepen die niet enkel een esthetisch effect hebben. 

Klare kijk

Een cosmetische ingreep die niet vaak besproken wordt, maar heel vaak wordt uitgevoerd, is de ooglidcorrectie. Door ouder te worden, wordt onze huid minder elastisch en kan het bovenste ooglid gaan hangen. Dit geeft een vermoeide indruk. Soms kan de huid zelfs over de wimperrand gaan hangen, wat het zicht belemmert. Je moet de wenkbrauwen dan optrekken om goed te kunnen zien, wat dan weer tot hoofdpijn kan leiden. Op dat moment is een ooglidcorrectie zeker aangewezen. 

Een bovenooglidcorrectie is een kleine ingreep, die slechts een uurtje duurt. In de handen van een professionele chirurg merk je van de incisie weinig tot niets, aangezien deze in de natuurlijke plooi van je ooglid zit. Zo wordt de overtollige huid en eventuele vetophoping weggehaald. Na de ingreep herstelt het ooglid zich heel snel en heb je weer een klare, wakkere blik. 

Vrouwelijke vormen

Bij een borstvergroting denken we al snel aan de overdreven gevallen uit de jaren negentig. Tegenwoordig is daar nauwelijks nog sprake van. Het ideale silhouet van vrouwen is nu veel meer in proportie en extreem grote borsten horen daar niet langer bij. 

Toch worden nog vaak borstvergrotingen uitgevoerd. In die gevallen gaat het dus niet om het vergroten van reeds grote boezems. Een F-, G- of H-cup is al lang het doel niet meer. Vandaag gaan vrouwen op zoek naar mooie verhoudingen en een zandloperfiguur. Dan kan het soms aangewezen zijn om voor je boezem een maatje meer te kiezen. 

Voor heel wat van de borstvergrotingen is het doel niet enkel esthetisch, maar ook psychologisch. Vrouwelijkheid gaat in onze maatschappij nog steeds heel erg gepaard met een stevige, volle boezem. Vrouwen die nu eenmaal van nature een platter bovenlichaam hebben, voelen zich na een – vaak bescheiden – borstvergroting veel vrouwelijker en opmerkelijk beter in hun vel.  

Een cosmetische ingreep hoeft dus zeker niet altijd puur voor esthetische doeleinden te zijn. Soms is er een praktische of zelf medische reden, zoals bij extreem overhangende oogleden. En misschien is er een psychologische meerwaarde aan de ingreep, zoals bij het creëren van een vollere boezem. Wat de reden ook is, laat je altijd bijstaan door een professional die je de juiste voor- en nabehandeling aanbiedt!