Nu de lente zijn intrede maakt, wordt het stilaan tijd om de somberste maanden achter ons te laten. We verruilen donkere ochtenden en avonden voor meer daglicht, het haardvuur voor een terrasje en onze winterjas voor een zonnebril. Toch blijft de zwaarte van de winter nog een tijdje in ons lichaam hangen. Tijd om jezelf een boost te geven – op deze drie manieren bijvoorbeeld!

Dol op vitamine D

In de winter zijn de dagen zo kort dat je soms niet eens buitenkomt. Nu we meer licht krijgen, is het echt het moment om van de zon en haar vitamine D te profiteren. Spreek met jezelf af dat je elke dag 10.000 stappen zet, eet je lunch wandelend in het zonnetje of ontmoet je vrienden in een park in plaats van in een bar. Allemaal manieren om extra vitamine D op te doen. 

Vitamine D zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijk kalk en fosfaat uit je voeding kan opnemen. Het is dus onontbeerlijk voor gezonde en stevige botten. Kom je er toch niet toe meer in de zon te lopen, dan is een extra dosis vitamine D in tabletvorm zeker nuttig.

Ga voor ontspanning

De eerste maanden van het jaar zitten er alweer op en onze goede voornemens beginnen vaak al wat af te bleken. Vaak is het ook rond deze tijd dat we weer vervallen in ons gejaagd leven van voorheen. We nemen minder tijd voor onszelf, zetten het werk op de eerste plaats en vergeten één belangrijk ding: ontspanning. 

Kies daarom resoluut voor rust. Ga er wat vaker tussenuit en durf ook eens neen te zeggen. Soms kan het nodig zijn de stress die je al voelt wat te kalmeren voor je tot echte ontspanning kan overgaan. Lukt dat maar moeilijk zelf, dan kunnen anti-stress tabletten zoals Metarelax zeker helpen. In combinatie met een fikse boswandeling of uitwaaien aan zee zorgen ze voor een ontspannen hoofd in een uitgerust lichaam.

Boost je body

Tijdens de winter heb je misschien iets meer stilgezeten dan je zou willen. Het sporten heeft er wat bij ingeschoten, je nam wat vaker de auto dan de fiets, de kinderen speelden minder buiten… Neem deze lente al een voorsprong en begin met een stevige kuur met natuurlijke producten, zoals aminozuren, die je lichaam een boost geeft. Zo raak je af van die pijn in je gewrichten, haal je wat slaap in of geef je jezelf een extra dosis energie. Net op tijd voor de eerste lentezon!