Je wilt graag wat meer opbergruimte hebben, vooral in de tuin, en daardoor denk je na over een tuinhuis. Echter is zo’n huisje niet per se sfeer verhogend. Er zijn veel verschillende modellen te koop, zo ook een tuinhuis met overkapping. Dit zorgt niet alleen voor meer opbergruimte, maar ook direct voor meer gezelligheid. Hoe dit zit, lees je in dit artikel.

Meer plek om alles op te ruimen

Allereerst is het natuurlijk zo dat je met een huisje meer ruimte hebt om je spullen in op te bergen. Denk hier bijvoorbeeld aan tuinmeubels die niet altijd gebruikt worden maar alleen worden neergezet met een feestje of verjaardag, maar ook tuingereedschap, de grasmaaier en het speelgoed van de kinderen. In plaats van dat dit allemaal in een hoekje opgestapeld staat, berg je het netjes op zodat niemand het ziet. Dit zorgt niet alleen voor een nette tuin, maar haalt ook eventuele irritaties bij jezelf weg, waardoor jij ook lekkerder in je vel zit.

Borrelen onder de overkapping

Je hebt afgesproken met een aantal vrienden, maar de zwoele zomeravond die voorspelt werd, is uitgelopen op een vrij koude avond. Niets aan dus, maar jullie willen ook niet binnen gaan zitten. hoe lekker is het dan als je een tuinhuis met overkapping hebt, waar jullie heerlijk kunnen gaan zitten? plaats er een heater bij of een grote vuurkorf, en jullie kunnen blijven zitten tot in de late uurtjes. Dit geldt natuurlijk ook voor een barbecue op een dag die toch niet zo lekker is als was voorspeld. Het enige dat je hoeft te doen, is je visite naar de overkapping te verhuizen om toch nog te kunnen genieten van het etentje.

Kleed je tuin gezellig aan

Een overkapping zorgt er niet alleen voor dat je beschut kunt zitten in je eigen tuin, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je de tuin net wat leuker in kunt richten. Een mooie tuinset onder de overkapping of juist een grote tafel met lekkere stoelen, wat sfeerverlichting en eventueel nog leuke decoraties aan de wand maken er al een heel sfeervol plaatje van. daarnaast kun je de buitenkant ook gebruiken om decoraties op te hangen, of juist te kiezen voor mooie hangplanten.

Overdekt spelen in de tuin

Zie je jezelf niet zo snel onder de overkapping zitten, dan kan hij wel heel handig zijn voor de kinderen. Zeker wanneer ze graag in de tuin willen spelen, maar het weer niet echt meewerkt. Van die natte zomerdagen waarop je niks kunt ondernemen. Laat ze onder de overkapping aan tafel knutselen, kleuren of een spelletje spelen, en je merkt niet eens dat ze aanwezig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here