Geen zin om te puffen in huis tijdens de warme zomermaanden? Bereid je dan goed voor door de nodige maatregelen te treffen. Van een stevige isolatie of ingenieus verkoelingssysteem tot eenvoudige trucs als een ventilator en gordijnen. Deze zomer geniet jij van een heerlijk fris huis!

Isolatie

De beste manier om de warmte (of koude) uit je huis te houden, is een goede isolatie. Zit je met een nieuwbouwproject of ga je je huis renoveren, besteed hier dan extra aandacht aan. Je zal door een goede isolatie niet enkel een lagere energiefactuur hebben, ook krijg je er premies voor én je creëert er bovenal een aangenaam binnenklimaat mee. Er zijn tal van isolatie-opties waarbij dakisolatie de belangrijkste is. Maar ook vloer-, muur-, raam- en gevelisolatie hebben een grote impact.

Airco

Is je huis goed geïsoleerd? Ook dan kan je uiteraard te kampen hebben met hitte in huis tijdens een warme zomer. Dan is het een goed idee om een airco-installatie te laten plaatsen. Hiermee heb je instant verfrissing in de ruimtes die jij wil. Wist je trouwens dat een airco werkt volgens het principe van een warmtepomp? Met bepaalde types warmtepomp kan je naast verwarmen, ook koelen.

Ventilator

Heb je het op bepaalde plaatsen in huis toch nog te warm? Is de temperatuur te hoog in je bureau of werkruimte en kan je je daarvoor moeilijker concentreren op je werk? Maak dan gebruik van een goede, old school ventilator. Niets zo heerlijk als een fris briesje op je gezicht!

Gordijnen

Gordijnen zijn ook een goede manier om de warmte buiten te houden. Op een beperktere manier weliswaar maar alle beetjes helpen, niet? Investeer in goede overgordijnen op maat met een verduisterend (en isolerend) effect. Hiermee hou je niet enkel het licht buiten maar – omwille van de dikte van de gordijnstof – ook de warmte van de zon. Bovendien zorgt een gordijn in huis altijd voor extra gezelligheid.

Genieten van een fris huis

Wil je graag investeren in een aangenaam binnenklimaat op lange termijn? Dan ben je het meest gebaat bij een goede isolatie van je woning. Van een airco-installatie of warmtepomp kan je ook lang genieten. Maar misschien zit je dit jaar wat krapper bij kas: ook dan kan jij heerlijk verkoelen thuis. Laat je ventilator op volle kracht blazen en neem een frisse cocktail mét extra ijsblokjes erbij. Schol!