Een industrieel interieur is de perfecte keuze voor mensen die houden van een stoere, robuuste uitstraling en een vleugje nostalgie. Maar wat houdt een industrieel interieur eigenlijk in? En hoe creëer je zelf zo’n interieur? In dit artikel geven we je tips en inspiratie om jouw eigen industriële woning te realiseren.

Wat houdt een industrieel interieur in?

Een industrieel interieur is geïnspireerd op oude fabriekspanden en lofts uit de jaren 60 en ‘70. Dit vertaalt zich in een stoere uitstraling met veel metalen elementen, beton, baksteen en ruwe materialen. Ook het hergebruik van oude meubels en accessoires is kenmerkend voor deze stijl. De kleuren die vaak voorkomen in een industrieel interieur zijn zwart, grijs, wit en bruin. Door het gebruik van deze kleuren en materialen ontstaat er een robuuste en stoere sfeer in huis.

Tips voor een industrieel interieur

  • Ga voor ruwe materialen: Kies voor materialen zoals metaal, beton en baksteen. Deze ruwe materialen geven de industriële uitstraling aan je interieur. Een betonnen vloer of een bakstenen muur zijn bijvoorbeeld echte blikvangers.
  • Hergebruik oude meubels: Een industrieel interieur leent zich uitstekend voor het hergebruiken van oude meubels. Ga bijvoorbeeld voor een oud houten bureau, een metalen kast of een vintage bank.
  • Industriële verlichting: Een belangrijk element in een industrieel interieur is de verlichting. Kies voor stoere lampen met een metalen of betonnen uitstraling. Hang bijvoorbeeld een oude fabriekslamp boven de eettafel of ga voor een grote metalen vloerlamp.
  • Gebruik een vloerkleed: Een vloerkleed kan een echte blikvanger zijn in een industrieel interieur. Ga voor een industrieel vloerkleed met een stoere uitstraling zoals een vintage patchwork kleed of een kleed met geometrische vormen.
  • Houd het rustig: Een industrieel interieur kenmerkt zich door rust en eenvoud met kenmerkende robuuste of grootse details. Ga daarom voor een rustige basis en voeg alleen accessoires toe die echt bij de stijl passen.

Met deze tips kan jij zelf aan de slag om jouw eigen industrieel interieur te creëren. Kies voor ruwe materialen, hergebruik oude meubels en ga voor stoere verlichting. Vergeet ook zeker niet om een industrieel vloerkleed toe te voegen aan je interieur. Zo maak jij van jouw huis een stoere, robuuste plek waar je heerlijk kan ontspannen.