Het type uitrusting dat nodig is voor een nagelsalon is anders dan dat voor een salon dat bijvoorbeeld uitsluitend diensten voor haarstyling aanbiedt, dat spreekt voor zich. Deze apparatuur kan echter net zo duur zijn als het inrichten van een kapsalon, afhankelijk van de stijl, de kwaliteit en de materialen die worden gebruikt bij het vervaardigen van de apparatuur voor een nagelstudio. Vele mensen denken onterecht dat de materialen en de apparatuur die aangekocht moeten worden voor een nagelstudio niet zo duur zijn, maar als je kwaliteit een duurzaamheid wilt kopen, moet je hiervoor een budget voorzien.

Verschillende soorten van apparatuur

Er zijn verschillende soorten van specifieke apparatuur die doorgaans in een nagelstudio worden gebruikt. Een manicuretafel is het meest voorkomende stuk dat nodig is bij een nagelstudio en dat daardoor ook in vrijwel alle nagelstudio’s te vinden is. Een manicuretafel is vergelijkbaar met een gewoon bureau en biedt een nagelstyliste een ruim en stabiel oppervlak om werk uit te voeren op de nagels van een klant. De standaard manicuretafels hebben opberglades, een gewatteerde handsteun voor het comfort en zwenkwielen. Uiteraard zijn er honderden andere mogelijkheden bij dergelijke tafels, afhankelijk van hetgeen de eigenaar verkiest en het gemakkelijkste vindt om mee te werken.

Manicuretafels uit hout

Manicuretafels zijn vaak gemaakt uit hout, voor de duurzaamheid en de eenvoudige reiniging ervan. Nageldrogers zijn een afzonderlijk stuk van een nagelstudio, dat vaak permanent op een manicuretafel wordt geplaatst, zodat de klant zijn nagels volledig kan drogen nadat hij een nieuwe laag nagellak heeft gekregen. Manicuretafels zijn verkrijgbaar bij een groot aantal verkopers en kunnen variëren in prijs van zeer goedkoop, tot uitzonderlijk duur. De prijs is meestal afhankelijk van de functies die de tafel biedt en de materialen waarvan deze is gemaakt.

Een pedicure spa of voetenbad

Niet alleen zijn in een nagelstudio de nagels van de handen een prioriteit, maar ook de a-nagels van de voeten. Een pedicure spa wordt daarom wel eens aangeboden in nagelsalons die ook pedicure diensten aanbieden. Pedicure spa’s zijn ontworpen om een ​​cliënt extreem comfort te bieden, terwijl de nagelstyliste de pedicure uitvoert. Pedicure spa systemen bestaan ​​meestal uit een gestoffeerde stoel voor extra comfort met vaak ook een rugmassage in de stoel. Deze stoelen zijn bevestigd aan een voetspa waar de klant zijn voeten kan laten weken voordat ze hun nagelbehandeling ondergaan. Voetspa’s hebben vaak jets die een volledige voet- en onderbeenmassage bieden voor de ultieme ontspanning. Nieuwe pedicure spa’s kosten doorgaans veel geld. Nog een extra stuk dat voor de nagelstudio kan worden gebruikt in combinatie met een pedicure spa, is de kruk van de styliste. Met deze lage stoel kan de nagelstyliste de cliënt op een comfortabele manier een nagelbehandeling geven. Deze kleine krukjes voor pedicure zijn vaak eenvoudig af te stellen op de juiste hoogte voor elke styliste en elke klant.

Goedkope of dure apparatuur

Nagelstudio apparatuur varieert van uiterst eenvoudige en goedkope apparatuur, tot dure hoogwaardige apparatuur met de nieuwste accessoires. Net als bij nieuwe apparatuur is er ook veel vraag naar gebruikte nagelstudio apparatuur. Gebruikte nagelstudio apparatuur kan een goede optie zijn voor een starter die net begint en toch professionele apparaten wilt gebruiken. Gebruikte nagelstudio apparatuur kan de koper enorme kostenbesparingen opleveren. Bij het kopen van gebruikte apparatuur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle mechanismen en elektrische onderdelen in orde zijn voordat je een aankoop doet. Goed testen is dus belangrijk!

Lees ook: wat zijn haarextensies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here