Frankrijk is al lange tijd één van de favoriete vakantiebestemmingen. Van oudsher trekken we naar campings. Slapen doen we dan in tenten en caravans. Maar ook voor de vakantieganger die iets meer luxe zoekt, is het inmiddels goed toeven bij onze zuiderburen. Een vakantiehuis huren in Frankrijk kan met alle luxe die je zoekt. Van een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, tot een vakantieplek met privézwembad waar je prima de hele dag kunt doorbrengen. Hoe jouw ideale overnachting er ook uitziet: trek er overdag eens te voet op uit om de omgeving te verkennen.

Ontdek Frankrijk te voet

Voor wie op vakantie toch iets meer wil zien dan de directe omgeving van het vakantiehuis, is een wandelvakantie in Frankrijk ideaal. Frankrijk is namelijk het perfecte land om te voet te verkennen en wandelen is dan ook een van de populairste vakantieactiviteiten.

Dat komt niet alleen door het schitterende landschap, dat in elke Franse streek een uniek karakter heeft te bieden. Ook zijn overal goed gemarkeerde wandelroutes te vinden. Vaak zijn die al te volgen vanaf het vakantiepark waar je een woning huurt. Ook worden er geregeld groepswandelingen georganiseerd die starten bij het plaatselijke Office du Tourisme. Perfect voor wie op vakantie wat nieuwe sociale contacten wil opdoen. Of gewoon graag met andere enthousiaste wandelaars de omgeving verkent.

Wandelroutes in Frankrijk

Ook de wandelroutes die je zelf kunt volgen, worden meestal uitgezet door het plaatselijke Office du Tourisme. Deze routes voeren je uiteraard langs het mooiste wat de streek te bieden heeft.

De routes worden aangegeven door gekleurde markeringen op bomen, rotsen en verkeersborden. Er zijn vier typen routes te onderscheiden:

  • Grande Randonnée (GR): Wit-rode markering. Dit zijn wandelingen van erg grote afstand, die dwars door de streek (of zelfs het hele land) trekken. Er loopt bijvoorbeeld een GR-route van Hoek van Holland naar Nice. Het zal duidelijk zijn: voor de doorgewinterde wandelaar en niet geschikt voor het verkennen van de omgeving rond de vakantiewoning.
  • Grande Randonnée du Pays (GRP): Geel-rode strepen. Ook dit zijn langeafstandswandelingen, maar hierbij eindig je op hetzelfde punt als je bent begonnen.
  • Petite Randonnée (PR): Gele streep. Deze wandelingen zijn binnen een dag te doen en variëren in lengte van 2 tot 8 uur.
  • A pied en famille: De nieuwste toevoeging aan de wandelroutes, die vaak een onderdeel zijn van de PR-routes. Deze wandelingen zijn 1 tot 3 uur lang en geschikt voor gezinnen.

Speciale wandeltochten

Je kunt natuurlijk niet Frankrijk zeggen zonder te denken aan uitgestrekte wijngaarden. Het zal dan ook niemand verbazen dat er speciale wijnwandeltochten te maken zijn in Frankrijk. Net als de wandelingen hierboven kunnen die zijn georganiseerd door het Office du Tourisme, maar de wijnkastelen organiseren zelf ook wandelingen over de uitgestrekte wijngaarden. Onderweg leer je het nodige over de wijnteelt en aan het einde wacht er vaak een welverdiend glas wijn in de proeverij.

Je ziet het: ook voor wandelaars is Frankrijk een ideale vakantiebestemming. Na zo’n vermoeiende maar voldoening gevende wandeldag, rust je optimaal uit in een luxe vakantiewoning. Het beeld van met een wc-rol onder je arm de camping oversteken, is allang niet meer de enige optie voor een vakantie in Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here