Screensavers zijn een speciaal soort pop-ups die over het algemeen samen met het besturingssysteem worden opgeslagen en op het beeldscherm worden weergegeven op het moment dat je systeem een ​​paar minuten niet wordt gebruikt. Dit is een type programma dat door jouw systeem wordt uitgevoerd op het moment dat je muis of toetsenbord onbeheerd wordt achtergelaten. De applicatie is te vinden op systemen die compatibel zijn met Windows en in het algemeen zal een niet-Windows-programma dit programma in feite nooit identificeren.

Energie besparen via een screensaver

Screensavers zijn één van de beste manieren om energie te besparen, aangezien ze op het moment dat ze op je systeem worden uitgevoerd, een minimale hoeveelheid stroom verbruiken. Een ander voordeel van het gebruik van deze screensavers is dat ze de neiging hebben om de weergave van de monitor op te slaan, zelfs nadat deze urenlang ideaal is gebleven. Mensen maken meestal gebruik van screenshots omdat ze ze aantrekkelijk en opwindend vinden, vooral wanneer ze op je beeldscherm draaien. Je kan altijd kiezen uit een grote variatie aan categorieën zoals watervallen, vakantiebestemmingen, open haarden, aquaria, natuur, dieren in het wild of zelfs live beelden.

Een screensaver aanpassen

Als je de screensaver wilt aanpassen, kan je ook proberen om je naam of merknaam in te stellen als screensavers. Deze kunnen ook dienen als beveiligingsmaatregel, omdat je een wachtwoord kan instellen om deze modus te verlaten. Dit kan één van de beste manieren zijn als je niet wilt dat anderen jouw privacy proberen te schenden. Dit zijn speciale soorten bestanden die worden geïdentificeerd door Windows en van zodra je systeem onbeheerd wordt achtergelaten, identificeert Windows dit bestand en wordt het automatisch uitgevoerd.

Hoe belangrijk zijn screensavers tegenwoordig?

Aanvankelijk installeerden de meeste mensen schermbeveiligingen en schermafbeeldingen om gedurende langere tijd een aantrekkelijk beeld op hun beeldscherm weer te geven. Maar ook werden ze gebruikt om een beschadiging van het scherm door inbranden te voorkomen. Eerdere generaties monitoren waren zo ontworpen dat het een speciaal type markering zou genereren op het moment dat je te veel statisch beeld gebruikte. Zelfs als je het leuk vond om computerspellen te spelen, kon dit het scherm beschadigen, wat resulteerde in een slecht zicht. Dit kwam heel vaak voor als de computer enkele uren niet werd gebruikt. Dit beschadigde de weergave van het beeldscherm. Het installeren van een bewegend beeld kon dit probleem voorkomen.

Tegenwoordig zijn de nieuwere schermen in feite resistenter en kunnen ze dus urenlang statisch beeld weergeven zonder te worden beïnvloed. In het huidige scenario zijn de meeste monitoren al voorzien van een energiebesparende technologie en dus wordt er voorkomen dat het scherm inbrandt. Maar zelfs in de huidige tijd zijn screensavers nog altijd erg populair, omdat ze ze erg aantrekkelijk en opwindend vinden. Het internet biedt jou complexe tot eenvoudige geanimeerde en live schermbeveiligingen die op elk systeem kunnen worden geïnstalleerd. Je scherm leeg laten kan soms erg saai zijn, maar het installeren van een screensaver kan er veel leven aan toevoegen. Je kan ook proberen om een schermbeveiliging in te stellen die een roterende beweging op het scherm weergeeft. Deze worden als de beste opties beschouwd, omdat ze aantrekkelijk zijn, weinig computergeheugen gebruiken en tegelijkertijd een speciaal en aantrekkelijk effect creëren.

Lees ook: voordelen en nadelen van e-mails.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here