Voor veel mensen is een ultieme zomerse dag pas compleet met een fijn diner in de eigen tuin. Buiten eten wordt steeds populairder, we doen het zelfs zo graag dat we meer en meer onze tuinen er zelfs op inrichten. Waar moet je aan denken als je graag in de tuin wilt eten?

Houd rekening met de weersomstandigheden

Gezellig op een zomerse dag samen buiten de maaltijd nuttigen. Het klinkt zo heerlijk en zo echt ‘vakantie-achtig’. Het lekkere zonnetje, dat denk je er in gedachten al bij. Dit wordt genieten! Helaas kan het weer nog wel eens een spelbreker zijn. We wonen in een deel van Europa waar regen net zo bij de zomer hoort als de zon. Wil je daar je plannen niet door laten dwarsbomen, dan is het goed je tuin daar iets op aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping of een serre. Zo zit je gegarandeerd droog, terwijl je toch echt het gevoel hebt van buiten zijn. Om dat in ons klimaat zo vaak te kunnen doen als we willen, moeten we soms gewoon wat creatief zijn.

Hoe groot moet de tafel zijn?

Om samen uitgebreid te kunnen tafelen, heb je de juiste tafel nodig. Deze moet de juiste afmetingen hebben. Daarbij kijk je allereerst naar je gezinssamenstelling, en zorg je dat er voor iedereen een zitplaats is. Ontvang je ook regelmatig gasten? Dan zorg je dat er voor hen ook voldoende plek is aan tafel, of zorg je voor een tweede tafel die je er gemakkelijk bij kunt plaatsen. Hier vind je volop tuintafels: https://www.overstockgarden.be/nl. Zoals je ziet zijn deze er echt in alle soorten en maten, en is er dus altijd een exemplaar dat bij jouw wensen en eisen past. Je kunt ook kiezen voor ronde tuintafels van Overstock Garden. Ronde tafels geven een wat speelser effect, en zorgen ervoor dat iedereen elkaar wat makkelijker kan zien en spreken.

Wil je ook buiten koken?

Buiten eten is populair, maar buiten koken ook. Ben je graag in de weer met de BBQ of buitenkeuken, dan is het handig als je hier een goede plek voor hebt. Het liefst dicht in de buurt van de tafel, zodat degene die aan het koken is gewoon aan het gesprek kan blijven deelnemen. Of je kiest voor een simpele BBQ of een geavanceerde buitenkeuken, dat is helemaal aan jou. En natuurlijk is binnen een maaltijd bereiden en deze buiten nuttigen ook nog steeds een prima optie, die het zeker niet minder gezellig hoeft te maken. Uiteindelijk is het vooral de sfeer die een buitenmaaltijd een succes kan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here