Haarextensies zijn, zoals de naam het al doet vermoeden, haar dat aan je eigen natuurlijke haar wordt bevestigd, waardoor het meer volume en lengte krijgt en zelfs van stijl verandert. Extensies kunnen echt of synthetisch zijn. De duurste en de natuurlijkste extensions zijn gemaakt van mensenhaar. Andere alternatieven zijn dierenhaar, behandeld mensenhaar en synthetisch haar. Haarextensies worden ook wel hair extensions genoemd, of haarverlengingen.

Verschillende kleuren, texturen, stijlen en lengtes

Hair extensions zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, texturen, stijlen en lengtes. Een ervaren stylist kan haarextensies kiezen die praktisch niet te onderscheiden zijn van je eigen haar. Extensions die gemaakt zijn van menselijk haar kunnen na het aanbrengen worden gestyled. Dit geeft de dragers meer flexibiliteit en natuurlijkheid in hun dagelijkse stijl. Synthetisch haar is daarentegen gekleurd en gestyled voor het aanbrengen en kan niet worden veranderd.

Clip in haarextensies

Haarextensies kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van je behoeften en je budget. Overweeg clip in extensies voor een leuke, goedkope en tijdelijke verandering van stijl. Deze zijn verkrijgbaar bij sommige warenhuizen of online winkels. Je kan losse extensions kiezen, of extensions die al in een paardenstaart zijn gebonden. Het zijn beide populaire keuzes in clip ins. Hoewel clip ins over het algemeen niet beschikbaar zijn in subtiele kleurvariaties, komen ze wel voor in alle gangbare tinten.

Bevestiging aan het echte haar

In geval je meer tijd en geld wilt spenderen aan de extensions, kunnen ze ook aan het haar worden bevestigd door ze in te weven, aan het haar te naaien, in te vlechten, ze te lijmen, of via nog andere methodes. Sommige van deze methoden kunnen bij correct gebruik en onderhoud twee tot zes maanden bevestigd blijven. Deze methoden moeten in een salon worden uitgevoerd. Om te bepalen welke methode het beste bij jouw  levensstijl en je haar past, moet je onderzoek doen en met een gekwalificeerde professional praten. Voor de gezondheid van jouw natuurlijke haar moet je ervoor zorgen dat de persoon die de extensions aanbrengt een professional is. Met de hairextensions van vandaag kan je lange, weelderige haren hebben zonder de moeilijkheid om het mooi en snel te laten groeien.

De voordelen van extensions met mensenhaar

Er zijn verschillende soorten haarextensies beschikbaar, waaronder die met mensenhaar, dierenhaar pf synthetisch haar. De meeste experts zijn het erover eens dat extensions van mensenhaar de beste en de natuurlijkste look geven. Met extensions van mensenhaar zitten de dragers niet vast aan een bepaalde kleur of stijl. De extensions kunnen worden gewassen, gekleurd en gestyled, net als je eigen natuurlijke haar. Er is zo’n grote verscheidenheid aan extensions voor menselijk haar beschikbaar, dat stylisten gemakkelijk de kleur en de textuur van je eigen haar kunnen matchen. Met een deskundige selectie, professionele toepassing en gewetensvolle zorg zijn menselijke haarextensies vrijwel niet te onderscheiden van jouw eigen natuurlijke haar. Naast de verschillende formaten zijn er ook grote variëteiten haartypes beschikbaar. Haar uit de meeste regio’s van de wereld is beschikbaar, waaronder haar uit Azië of Europa. Arctisch haar is chemisch onbehandeld. Dit haar wordt als het beste beschouwd, omdat het het meest open staat voor kleuren, permanenten en stylen.

Lees ook: een blik op nagelsalonapparatuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here