Een van de beroemdste vleessnacks die er zijn, is beef jerky. Dit gerecht is ontstaan ​​in de Indiaanse cultuur, die vroeger hun vlees droogden, zodat het langer houdbaar was. Dit helpt ook om de smaak te behouden. Deze snack is waarschijnlijk ontstaan ​​in de 19e eeuw in Zuid-Amerika, in de Quechua stam, de voorouders van het Inca rijk. Ze produceerden een vlees dat werd bereid door zout aan vleesreepjes toe te voegen en ze vervolgens gedurende lange tijd in de zon te drogen. Dit was de geboorte van beef jerky.

Weinig vet en veel eiwitten

Tegenwoordig is beef jerky erg beroemd en mensen in heel de wereld eten het graag op elk moment van de dag. Het beste van beef jerky is dat het weinig vet en toch veel eiwitten bevat. Dit maakt het een gezonde en voedzame snack om te consumeren.

Een zoutoplossing

Jerky wordt uitgehard met een zoutoplossing. Het vermindert het vocht met minder dan de helft van het totaal. Jerky is over het algemeen bruin van kleur, de textuur is ruw en als je het vergelijkt met onbewerkt vlees, is beef jerky veel taaier en de smaak is veel krachtiger. Dit komt door het smaak concentrerende effect van het proces van vochtverwijdering. Jerky bevat weinig calorieën, bevat weinig cholesterol en geeft ook energie, waardoor het een grote favoriet is bij wandelaars en atleten.

Verschillende soorten smaken

Tegenwoordig zijn er veel verschillende smaken beef jerky beschikbaar. Er is bijvoorbeeld pepersmaak, barbecue en zelfs teriyaki. Afhankelijk van jouw individuele smaak, vind je zeker de juiste variant voor jezelf! Er zijn zoveel smaken beschikbaar om de acceptatie door de consument van dit specifieke product te vergroten. Je kan ook de smaak gerookt of met kruiden vinden. Als je niet van rundvlees houdt, kan je kip, vis of zelfs wild proberen en ook kalkoen is mogelijk.

Wat je moet weten over beef jerky

Wat is eigenlijk beef jerky? Het is een gezond en voedzaam tussendoortje dat wordt bereid door het vlees in een uithardende oplossing te marineren en vervolgens uit te drogen. Wel moet je ervoor zorgen dat het niet droogt in de zon, want dan kan het vlees gaan bederven. Als je vlees op deze manier behandelt, door het te marineren en uit te drogen, heeft het een zeer lange houdbaarheid en is de smaak absoluut uniek. In feite wordt de uitvinding van dit specifieke vlees toegeschreven aan de indianen, die hun vlees rookten om het beter te bewaren. Hoewel we tegenwoordig moderne verwerkingsmethoden en veel soorten eten hebben, houden we nog steeds van beef jerky vanwege zijn geweldige smaak.

Dit gerecht maakt deel uit van de snelgroeiende markt voor vleessnacks. Elk jaar wordt beef jerky verkocht voor miljoenen euro’s, wat een verbluffend bedrag is. Beef Jerky is geweldig als snack, niet alleen vanwege het hoge eiwitgehalte, maar ook omdat het weinig vet bevat. Dit maakt het geschikt voor middernachtsnacks, voor middagsnacks en zelfs voor de juiste snack om te eten terwijl je op weg bent naar huis van je werk. Beef Jerky is over het algemeen bruin gekleurd, de textuur is ruw en de smaak is erg krachtig.

Lees ook: wijn en chocolade is een hemels paar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here