Behoor jij tot de categorie mensen voor wie het al veel te lang is geleden dat ze van een zonnige vakantie hebben genoten? Dan is het de hoogste tijd om er weer eens tussenuit te gaan, bijvoorbeeld naar la douce France. Wil je niet te lang reizen maar wel vertoeven in een veelzijdig en zonovergoten gebied? Dan is het een aanrader om voor een bestemming in de Poitou-Charentes te kiezen. Er zijn tal van redenen waarom het er zeer aantrekkelijk is om je vakantie door te brengen. Zo behoort de regio tot een van de zonnigste plekken van West-Frankrijk. Er heerst een heerlijk stabiel klimaat, want de Poitou-Charentes heeft een gemiddelde temperatuur van 26 graden én de meeste zonuren per jaar.

Hebben we je aandacht te pakken en zie jij jezelf er al zitten in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien? Lees dan snel verder. Want we inspireren je graag met vakantiehuizen in Frankrijk die garant staan voor genieten.

Ideaalbeeld van Frankrijk

Met een prachtig landschap, gezellige terrasjes, pittoreske dorpjes, een uitstekende regionale keuken en een ontspannen sfeer, voldoet de Poitou-Charentes aan het ideaalbeeld van Frankrijk. De regio ligt ten zuiden van de Loirestreek. In het noordelijk deel bevinden zich veel heuvels met bossen die aansluiten aan de regio Loire-Atlantique en het departement Anjou. De regio is gezegend met een gevarieerd landschap van heuvels en veel water, moeras, stranden en (schier)eilanden. Er zijn zelfs polders die je aan Nederland doen denken. De universiteitsstad Poitiers is een van de oudste steden van Frankrijk en is rijk aan historie en cultuur. Poitiers heeft dankzij het studentenleven een breed georiënteerd uitgaansleven. Ook is er een leuk centrum met veel boetiekjes. Ten noorden van Poitiers – ter hoogte van Neuville-de-Poitou – tref je wijngaarden waar het heerlijk fietsen is.

De Poitou-Charentes staat overigens ook goed bekend om de animatiemogelijkheden en de grote variatie in toeristische activiteiten. Je kunt je bijvoorbeeld vermaken bij Futuroscope: een themapark over toekomst en technologie.

Comfortabele vakantieparken

Ook de ruim opgezette vakantieparken die zich in de Poitou-Charentes bevinden, maken de streek aanlokkelijk. Daar kun je samen met je gezelschap een heerlijke tijd doorbrengen. Zoals je van eigentijdse vakantieparken mag verwachten, zijn die van alle gemakken voorzien. Je vindt er onder meer: restaurants, (verwarmde) zwembaden, speeltuinen, jeu de boules-banen, fietsverhuur en sportvelden voor volleybal en tennis. Voor de kids is er zomers volop animatie. Ieder park heeft een receptie met medewerkers die Nederlands spreken. Dat is natuurlijk ook heel mooi meegenomen. Zij geven je met veel plezier allerlei leuke tips voor uitstapjes in de omgeving, want ze kennen de omgeving als hun broekzak.

Zoveel baantjes trekken als je wilt

Om op en top te genieten van de prachtige omgeving van de  Poitou-Charentes is een luxe vakantiehuis een absolute voorwaarde. Ongeacht of je jezelf op een vakantiedag nu aan relaxte bezigheden hebt onderworpen of hebt gekozen voor een reeks van bruisende activiteiten. Als je dit jaar groots wilt uitpakken, kun je een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad boeken. Zonder het bijzijn van de andere gasten op het vakantiepark, kun je zoveel baantjes trekken als je wilt, zonder rekening te hoeven houden met de openingstijden van het openbare zwembad. Natuurlijk is het helemaal ultiem om bij de ondergaande zon, onder het genot van een smaakvol glas Franse wijn plannen te maken voor de volgende dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here