Leeftijd brengt wijsheid met zich mee, maar helaas ook rimpels. Daarom bieden schoonheidssalons en plastisch chirurgen een verscheidenheid aan anti-verouderende huidbehandelingen aan die beweren om rimpels te verminderen, zo niet uit te roeien en de huid te verjongen.

Vroegtijdige veroudering

Met het ouder worden verliest de huid elasticiteit en essentieel vocht, wat resulteert in fijne lijntjes en rimpels, droogheid en ruwheid. Pigmentatie en gezwollen ogen zijn andere veelvoorkomende problemen. Bovendien is vroegtijdige veroudering een bedreiging die veel mensen tegenkomen. Hoewel de meeste huidverzorgingsproducten en behandelingen gericht zijn op het gezicht, mogen de nek, de armen en de benen ook niet worden genegeerd. De huid veroudert vroegtijdig door zowel interne als externe factoren. Interne factoren zijn onder meer slechte voeding, gebrek aan slaap of onvoldoende slaap en stress. De belangrijkste externe oorzaak is overmatige blootstelling aan zonlicht, wat de huid beschadigt, waardoor deze droog en grof wordt. Onjuiste schoonheidsregimes of helemaal geen huidverzorging kunnen ook leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Bepaalde geneesmiddelen op voorschrift hebben ook een soortgelijk effect.

Uitwendige schade aan de huid voorkomen

Uitwendige schade aan de huid kan grotendeels worden voorkomen door een zonnebrandcrème aan te brengen met een factor van 30 of hoger wanneer men overdag in de zon zit. Er moet ook een goed huidverzorgingsregime worden gevolgd op basis van producten die passen bij het individuele huidtype. Alle huidtypes hebben een regelmatige reiniging, versteviging en hydratatie nodig. Periodieke peeling helpt om dode cellen en vuil te verwijderen. Het verfrist ook de huid. Een masker dat gemaakt is van rauw eigeel, olijfolie en een paar druppels rozenwater kan de verouderende huid verjongen. Komkommer- en koolsap zouden, wanneer ze aangebracht worden op de huid, antirimpeleffecten hebben. Maskers en sappen moeten zowel op het gezicht als in de nek worden aangebracht. Gezwollen ogen kunnen meestal worden genezen door voldoende te slapen en een goede oogcrème te gebruiken. De armen en de benen moeten regelmatig worden gemasseerd met olijfolie, amandelolie, of yoghurt voor het baden. Na het baden moet een vochtinbrengende bodylotion worden aangebracht.

Een gezond dieet is belangrijk

Een gezond dieet met magere zuivelproducten, verse salades, volkorenbrood, ontbijtgranen, aardbeien, perziken, wortels, vis en een beetje olijfolie kan huidgerelateerde huidproblemen bestrijden. Een goed dieet kan ook de noodzaak voor het nemen van medicijnen verminderen. Bovendien helpen een regelmatige lichaamsbeweging en massages de lichaams- en gezichtsspieren te versterken, terwijl het dagelijks drinken van minstens acht glazen water het systeem gehydrateerd kan houden. Meditatie of yoga kan helpen bij het omgaan met stress. Tot slot kunnen factoren zoals een goed schoonheidsregime, een gezond lichaam en een gezonde geest vroegtijdige veroudering voorkomen. Ouder worden is echter een natuurlijk proces en deze factoren kunnen individuen helpen om gracieus ouder te worden. Goede producten tegen huidveroudering kunnen gekocht worden bij schoonheidssalons, maar ook online in schoonheidswinkels. Lees goed de beschrijvingen bij de producten alvorens je ze koopt, om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Ook kan je de prijzen vergelijken in de verschillende webshops, om op die manier het goedkoopste product te bestellen. Alle winkels hanteren namelijk andere prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here