Heb je een kinderkamertje in te richten, dan staat je een leuke klus te wachten. Tijd om kleuren uit te zoeken voor op de muren, leuke decoratie in huis te halen, en natuurlijk meubels aan te schaffen. Wist je dat steigerhout zich uitstekend leent voor in de kinderkamer? Je maakt er de mooiste kasten, bedden en kisten van. Het robuuste uiterlijk en de stevigheid van het hout, zorgen ervoor dat steigerhout de ideale materiaalsoort is om kindermeubels van te maken. In dit artikel geven we je wat inspiratie waarmee jij aan de slag kunt met inrichten!

Meer opbergruimte maken

Ook op een kinderkamer heb je behoefte aan opbergruimte. Denk aan de kleertjes, maar ook aan speelgoed en beddengoed. Hoe meer opbergruimte je hebt, hoe makkelijker het voor jou (en je kind) is om de kamer lekker netjes te houden. Alle spullen krijgen op die manier hun eigen plek en gaan niet slingeren. Meubels van steigerhout maken het goed mogelijk om meer opbergplekken te creëren. Denk aan een leuke kledingkast of een opbergkist. Die passen ook nog eens mooi bij elkaar. Door het stoere uiterlijk van het hout geven de meubels je kinderkamer ook nog eens een gave look.

Bed en bureau combineren

Heb je een kleinere kamer om in te richten, dan houd je daar ook bij het aanschaffen van de meubelen rekening mee. Zo kun je verschillende meubelen met elkaar combineren. In een hoogslaper kunnen kinderen niet alleen lekker slapen, maar is er ook ruimte voor een tweede bed, een kast of zelfs een bureau. Steigerhouten bureaus bestaan in alle soorten en maten, en kunnen goed met een bed gecombineerd worden. Daar kan je kind op zijn of haar gemak huiswerk aan maken of lekker aan knutselen.

Het leukste bed is een huisjesbed

Wil je het echt leuk aanpakken, kies dan voor een huisjesbed van steigerhout. Zo’n bed heeft de vorm van een huisje, en is daarom niet alleen leuk om in te slapen, maar ook om in te spelen. Het geeft een fijn en geborgen gevoel en nodigt uit tot leuke spelletjes. Daarmee wordt elke nacht een feestje. Bij een meubelspecialist die zich specialiseert in steigerhout, zoals VanLonden, kun je je kindermeubelen in veel gevallen volledig naar eigen wens laten maken. Kies zelf de afwerking, zoals een mooie grey wash of white wash, of laat je meubelen zelfs helemaal op maat maken. Zo richt je gemakkelijk een leuke kinderkamer in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here