Het zal voor een persoon erg belangrijk zijn om de juiste veiligheidsmaatregelen voor de sauna te gebruiken. Dit komt door hoe een sauna een zeer warme ruimte kan zijn waar iemand in kan komen. Onjuist gebruik kan zeer gevaarlijk zijn. Hier volgen enkele veiligheidsoverwegingen.

View this post on Instagram

Frequent saunabezoeker? Mis je in deze coronatijd ook zo de saunabezoeken? Helaas zullen de publieke sauna’s voorlopig nog niet open gaan. Dan is het nu de juiste tijd om na te denken over een sauna of infraroodcabine bij jou thuis… Dit kan nog weleens gemakkelijker te realiseren zijn dan je denkt! Wij kunnen al een sauna bouwen op 1,5e meter. Onze levertijden zijn kort en we werken flexibel. Geniet je dan toch nog per direct deze zomer van de luxe van een eigen privé-sauna? Kijk voor inspiratie op onze website of bel ons voor de mogelijkheden: https://www.libertywellness.nl/projecten/ #libertywellness #saunabouw #eigensauna #sauna #maatwerksauna #buitensauna #saunalife #infraroodsauna #wellness

A post shared by 𝒀𝒗𝒐 𝑴𝒊𝒄𝒉𝒆𝒍𝒔 (@libertywellness_saunabouw) on

Gebruik geen alcohol, tabak of drugs

Ten eerste is er het gebruik van het vermijden van elke vorm van drugs bij het instappen in een sauna. Een persoon mag geen alcohol of tabaksproducten gebruiken voordat hij naar de sauna gaat. Het helpt ook om te voorkomen dat je jouw medicijnen gebruikt voordat je naar de sauna gaat. Het is misschien zelfs het beste om met een arts te praten hoe je jouw medicijnen het beste gebruikt voordat je naar een sauna gaat.

Je lichaam mag niet slaperig zijn

De volgende tip voor veiligheid is om ervoor te zorgen dat het lichaam niet erg moe is bij het instappen in een sauna. Het helpt om binnen te gaan tot ongeveer tien tot twintig minuten na het sporten. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het lichaam niet slaperig aanvoelt bij het betreden van de sauna.

Opletten met duizelig zijn

Het helpt om goed in de gaten te houden hoe je je voelt in de sauna. Het is het beste om te bedenken hoe je je voelt nadat de temperatuur in de sauna is gestegen. Een ander ding om te doen is om te kijken of iemand zich duizelig of licht in het hoofd voelt na het instappen in de sauna. Het beste wat je hier voor de veiligheid kan doen, is uit de sauna stappen als je je duizelig voelt.

Blijf niet te lang in de sauna

Ten slotte helpt het om niet te lang in de sauna te blijven. Het is het beste om ongeveer tien tot twintig minuten in een sauna te blijven. Een tijdsperiode als deze moet worden gebruikt om een ​​persoon te helpen zien of de sauna geschikt is voor zijn behoeften en of je je er comfortabel in voelt.

Een eigen sauna kopen

Als je zelf een eigen sauna in een klein hoekje van je huis wilt hebben, kan je zeker de verschillende beschikbare opties bedenken. Het zou natuurlijk fijn zijn om te ontspannen na een lange dag werken in je bad om jezelf te ontlasten van alle stress die zich in je systeem ophoopt vanwege de overbelasting van je werk. Om na te denken over de verschillende keuzes, kan je best eerst beslissen hoeveel geld je wilt besteden aan het onderhoud van de sauna.

Rekening houden met de energierekening

Je wilt natuurlijk iets dat goedkoper en energiezuiniger is dan de rest. Elektriciteit voor het opwarmen van water om stoom te produceren, klinkt zeker niet efficiënt genoeg, wat je energierekening zal verhogen. Je zou kunnen denken aan het gebruik van kolen voor je sauna die niet duur zijn om te krijgen. Kolen branden lang genoeg en zijn ook gemakkelijk af te voeren. Je hoeft alleen maar water op de hete brandende kolen te gieten om stoom te produceren.

Een infrarood sauna

Het andere type sauna is de infrarood sauna. Er is een verwarmingspaneel geïnstalleerd aan de binnenkant van de kamer dat infraroodstraling produceert. Het grote voordeel van een infrarood sauna is dat je de as niet hoeft op te ruimen en dat het netter is. Bij kolen heb je de behoefte om je ruimte regelmatig op te ruimen.

Lees ook: het gebruik van een spa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here