Het gebruik van een spa kent enkele medicinale voordelen. Daarom zijn er tegenwoordig veel medische spa’s die onder deskundige begeleiding staan. Er zijn vele behandelingen die een complete zorg voor het lichaam bieden. De experts in de spa hebben voldoende kennis over het bieden van de juiste behandeling die niet alleen werkt als een remedie voor het fysieke aspect van het individu, maar ook voor diepere niveaus van de psyche.

Verschillende soorten behandelingen in een spa

Het algehele energieniveau van het individu verandert na de behandeling. Medische spa’s zorgen voor het welzijn van het lichaam, de geest en de ziel. De behandelingen bestaan er in vele stijlen. Ze variëren van behandelingen met hete stenen, gekend als hot stone massages, tot Thaise massages. Sommigen van hen bieden de panchakarma reinigingsbehandeling aan, als de spa’s werken aan de ethiek van Ayurveda. Je kan ook plaatsen vinden die de Shiatsu massage aanbieden, of een andere, heerlijke behandeling in het water. De Thaise massage werkt via verschillende soorten van druk die zeer rustgevend zijn voor het lichaam en het energieniveau onmiddellijk kunnen verhogen door de wervelkolom op te werken.

Massagetechnieken

Het brede scala aan massagetechnieken die door de verschillende spa’s worden aangeboden, is allemaal vooral gericht op de behandeling van elk individu dat er interesse in heeft. Een gezichtsmassage zorgt er bijvoorbeeld voor dat de spieren strakker worden en dat de huid jong en glanzend blijft. Sommige massagetechnieken die afkomstig zijn uit de staat Kerala in India hebben betrekking op aspecten van de oude vechtsporttechniek, genaamd Kalaripayattu. Het staat bekend als een zeer oude techniek waarvan de leeftijd niet bekend is en het werkt aan verschillende kunstvormen, afgezien van vechtsporten en de massage is slechts één tak ervan. De gewrichten sterk houden, vrij van artritis en chronische pijn is een groot voordeel van behandelingen van medische spa’s. Probeer het maar één keer en je zal meteen het verschil voelen.

Waar op het lichaam werken spa jets?

De spa jets die een spa zal gebruiken, zijn belangrijk. Het zijn de materialen waaruit het water zal komen. Ze kunnen helpen bij het behandelen van verschillende delen van het lichaam. Hogere spa jets kunnen op de bovenste delen van de rug werken. Deze omvatten de schouder spieren. Veel jets kunnen ook op de achterkant van de nek werken. Dit zijn gebieden die goede massages nodig hebben omdat ze in de loop van de dag gespannen kunnen worden.

Een verlichting van pijn in de voeten

Sommige jets kunnen vanuit het onderste deel van de spa werken. Deze jets worden gebruikt om te helpen bij het hanteren van de voeten. De voeten moeten goed worden behandeld, zodat ze zich op hun best kunnen voelen en zich tegelijkertijd ontspannen kunnen voelen. Dit is een bijzonder nuttig onderdeel van een spa. Dit komt omdat de voeten gemakkelijk kunnen worden verlicht van de pijn waarmee ze te maken hebben gehad door regelmatig van de ene plaats naar de andere rond te lopen. Er zijn spa’s op de markt die jets hebben dewelke zich op de benen richten. Dit is iets dat sterk wordt aanbevolen voor hardlopers van wie de benen pijnlijk kunnen worden na een langdurige training.

Lees ook: veiligheidstips voor gebruik in een sauna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here