Er zijn verschillende soorten reguliere webhosting beschikbaar, waaronder dedicated serverhosting, VPS-hosting en shared hosting. Elk van hen verschilt op zijn eigen manier. Hiervan is een dedicated server de duurste en de beste, terwijl VPS en shared hosting in afnemende volgorde volgen. Privéservers helpen bij het runnen van online bedrijven. Webhosting bedrijven bieden veel pakketten aan voor webruimte. Wij sommen in dit artikel enkele verschillen op tussen een dedicated server en een shared server, of ook shared hosting of gedeelte webhosting genoemd.

Een shared hosting of gedeelte hosting

In een shared hosting worden de bronnen zoals bandbreedte, schijfruimte, RAM, verwerkingscapaciteit, enzovoort, gedeeld met andere gebruikers. Elke persoon die zich aanmeldt voor shared hosting, moet een deel van deze middelen betalen. Voor de persoon wordt vervolgens een nieuwe gebruikersnaam gemaakt. Elke gebruiker heeft standaard een paar dingen in zijn directory. Als je een eenvoudige website nodig hebt die niet veel verkeer heeft, dan is een gedeelde server een goede optie. Wanneer je echter een grote, professionele website nodig hebt, dan kan je misschien beter uitkijken naar een dedicated server.

Een dedicated server

Als jouw website veel verkeer heeft, is een dedicated server een betere keuze. Je krijgt meer ruimte omdat de harde schijf niet wordt gedeeld met andere gebruikers en je krijgt dus een hele harde schijf tot je beschikking. Ook heb je een exclusieve RAM en processor, zodat je besturingssysteem niet wordt beïnvloed door de bewerkingen van andere gebruikers. Private server hosting, wat via een dedicated server gaat, is relatief duur, maar hierbij heb je de zekerheid dat je een krachtige machine krijgt die klaar is voor gebruik door jou en je klanten.

De verschillen tussen een dedicated en een shared hosting

Dit waren de belangrijkste verschillen tussen een shared hosting server en een dedicated hosting server. Met een dedicated server kan je jouw klanten bedienen zoals jij dat wilt en kan je goed gebruik maken van het geld dat in de server is geïnvesteerd. Als je een groot online bedrijf hebt met veel verkeer, dan is een dedicated server voor jou de juiste keuze.

De voordelen van dedicated server hosting

Wanneer je van plan bent om een online uitstraling van je bedrijf te maken door een officiële website te maken, is het dus erg belangrijk om voor de juiste hostingoptie te kiezen. Als je op zoek bent naar de volledige controle over jouw website, is een dedicated server hosting wellicht de beste optie voor jou. Dit type server geeft je meer vrijheid om zowel het besturingssysteem, als de hardware van de servers te bedienen. Bovendien kan je met behulp van deze servers het gegevensverlies verwijderen dat online kan gebeuren, automatische back-ups instellen, enzovoort. Als je bedrijf een speciale hostingservice ontvangt die wordt aangeboden door een serviceprovider van wereldklasse, kan je genieten van de faciliteiten van de eersteklas datacenters. Dedicated servers zijn ook in staat om zowel Linux als Windows platforms te ondersteunen. Wanneer je een dedicated server gebruikt voor het hosten van je website, heb je een goede ondersteuning nodig die je kan helpen bij het eenvoudig onderhoud van de datacenters.

Lees ook: het belang van VPS Web Hosting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here