Tegenwoordig zijn heel wat mensen dol op oldtimers. Niet alleen mannen zijn er gek van, maar ook vrouwen vinden ze leuk. Deze auto’s zijn niet de beste op het gebied van prestaties, brandstofverbruik en ecologie, maar ze zien er wel geweldig uit. Misschien denk je wat het verschil is tussen de smaak van mannen en vrouwen bij oldtimers? Meestal gaat het over de grootte. Vrouwen hebben liever kleinere, schattige auto’s die ook stijlvol zijn.

De beste oldtimers voor dames

Laten we meteen starten met enkele oldtimers op te sommen die vrouwen geweldig vinden.

Ferrari 250 Europa GT

De Ferrari 250 Europa GT dateert uit het jaar 1954. Dit was het kostbare bezit van Ferrari in de jaren 1950. De auto was geschikt voor de weg en het circuit. Het was de auto die Ferrari deed opklimmen tot hun reputatie als maker van de beste auto’s van de eeuw. De auto was mooi, snel en betrouwbaar. Oorspronkelijk werd de Ferrari 250 Europa GT geïntroduceerd in 1953 op het autosalon van Parijs. De auto had een V-12-motor die vervolgens werd vervangen door een door Colombo ontworpen motor in 1954. Het is echter nog steeds een vrij krachtige auto, met een pk van 217.

View this post on Instagram

Wanna hear a story? This is a 1955 Ferrari 250 Europa GT finished in Rosso Scuro with a two tone ivory interior with amaranth/beige cloth and amaranth leather. The engine was installed by Domenico d'Antonna in Siena and was bought by Richard Merritt. It went on to win the Strada Automobili Award at the 1991 FCA National Concours in Washington, and went to the Gran Turismo Italiano in 1996, driven by Dick and Kendall Merritt. From 2004 to 2006, it was in ownership by an unnamed French owner and was displayed at the 2004 Retromobile in Paris. In 2006 it was asking for €500,000. In 2013, Paul Halford, the current owner, took it to the Mille Miglia and placed 328th and most recently, displayed the car at the Ferrari 70th Anniversary Celebration in Maranello. 🔴: Paul Halford #ferrari #ferrari250 #ferrari250gt #rossoscuro #iconiccars #vibes #italiancars #vintage #luxurylifestyle #amazingcars247 #carswithoutlimits #blacklist #dorifutography #ferrari250europagt #supercar #itswhitenoise #exoticcars #exotic #luxurycars #luxury #carbon #epiccars #classiccar #carspotting #caroftheday #italy #makeredgreatagain #carsofinstagram

A post shared by | Henri Yeung | (@dorifutography) on

Ford Thunderbird

De Ford Thunderbird dateert uit de jaren 1954 tot 1986. Met deze auto kwam de Ford Thunderbird met een heleboel nieuwe technologieën, zoals onder andere een vierzitter. Het was één van de krachtigste auto’s van zijn tijd.

Lancia Aurelia B24S Spider Amerika

Deze oldtimer dateert uit 1956. Het is een cabriolet uit het einde van de jaren 1950 en het was de tweede serie van de Lancia Aurelia. Hiervan bestaat er een limited edition waarvan er slechts 521 auto’s zijn gemaakt. De motor ervan bood niet zoveel kracht, maar het ontwerp van de auto was buitengewoon mooi en invloedrijk.

Mercedes-Benz 190 SL

Deze auto dateert uit het jaar 1958. De auto werd geproduceerd tussen 1955 en 1963. Het is nog steeds een aantrekkelijk model. Deze Mercedes-Benz werd gemaakt om een ​​goedkoper alternatief te zijn voor de Mercedes-Benz 300 SL.

Ford Mustang

De oldtimer van de Ford Mustang dateert uit de jaren 1964 tot 1966. Je hebt waarschijnlijk al eerder van Ford Mustang modellen gehoord, maar dit was het eerste Mustang model ooit. Officieel werd de auto onthuld door Henry Ford II in 1965 en kende het een onmiddellijk succes, aangezien bijna 22.000 Mustangs onmiddellijk door veel kopers werden besteld. De naam komt van een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. In slechts één jaar waren er meer dan 400.000 verkopen van deze auto.

Chevrolet Camaro

De Chevrolet Camaro dateert uit de jaren 1967 tot 1969. Deze wagen werd meer aanzien als een sportwagen en was vooral voor mensen die op zoek waren naar snelheid. Volgens een verklaring van Chevrolet kwam de naam Camaro van het Franse woord camarade, wat kameraad betekent. Deze auto steeg ook snel in de verkoop dankzij de verborgen koplampen, de aangepaste parkeer- en achterlichten en een nieuwe interieurafwerking.

Triumph TR6

Deze oldtimer komt uit de jaren 1969 tot 1973. De auto werd geproduceerd vanaf september 1968 in Amerika, maar kwam pas 2 maanden later naar Europa. Ook deze oldtimer blijft nog steeds er populair.

Lees ook: goed zorg dragen voor een gehuurde auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here