Ben jij toe aan een nieuwe badkamer, maar vrees je dat het niet binnen jouw budget past? We verzekeren je: er valt op ontzettend veel fronten te besparen als het op badkamerinrichting aankomt. In dit artikel lees je alles over deze praktische budgettips!

  1. Bekritiseer

Ga na of het wel écht nodig is om je badkamer te verbouwen of dat een paar simpele al dan niet creatieve oplossingen al de frisse look kunnen geven waar je zo naar verlangt. Het plaatsen van een nieuwe douchewand, het pimpen van je badkamermeubel of een fris likje verf op de muur, kan namelijk al een compleet andere uitstraling geven.

  1. Budgeteer

Toch overstag? Stel dan een lijst op met zowel de noodzakelijke als wenselijke elementen voor in de badkamer. Door van tevoren op te schrijven wat er allemaal moet gebeuren, krijg je een duidelijk overzicht van de kosten. Bepaal per element hoeveel geld je er maximaal aan wilt besteden en houd je daar ook daadwerkelijk aan! Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

  1. Vergelijk

Laat je niet mis- en verleiden door de grote, populaire en daardoor doorgaans dure sanitairmerken, maar zorg dat je diverse producten en prijzen met elkaar vergelijkt. Er zijn genoeg sanitairmerken die hoogwaardige producten leveren tegen schappelijke prijzen (zij besteden enkel minder geld aan marketing). Ook zijn er speciale websites waar je scherpe aanbiedingen kunt vinden of waar restpartijen worden aangeboden.

Tip: Wand- en vloertegels worden ook veelvuldig in restpartijen aangeboden. Deze restpartijen zijn dikwijls niet meer genoeg om een gemiddelde badkamer mee te kunnen bekleden, maar daardoor wel bijzonder goedkoop. Met een beetje creativiteit kun je meerdere restpartijen gebruiken en de tegels combineren voor een mooie, maar budgetvriendelijk nieuwe tegelvloer of -muur.

  1. Hergebruik

Ook tweedehands is vaak allerlei moois te vinden. Het zal je verbazen wat er allemaal wordt aangeboden: van luxe stortdouches tot volledige badkamermeubels. Er is kwalitatief ontzettend veel goeds te vinden, tegen vaak maar een fractie van de nieuwprijs. Logischerwijs geldt: de verkopers zijn blij dat ze er vanaf zijn en jij hebt een badkamerinrichting voor een prikkie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here