Het antwoord: dat kan zeker! Een open trap heeft voordelen, maar ook nadelen. Zo laat een open trap veel licht door, juist omdat de stootborden bij zo’n trap ontbreken. Tegelijkertijd kan ook warmte door die open ruimte naar boven ontsnappen, waardoor je meer moet stoken om het beneden warm te krijgen. Staat je trap dus in de woonkamer, dan doe je er goed aan je open trap dicht te laten maken. Stootborden zorgen er ook voor dat er minder stof via de trap naar beneden valt. Als laatste is een dichte trap veiliger. Door de stootborden kan je voet niet doorschieten. Vooral wanneer je jonge kinderen hebt, is dat wel zo prettig.

Maak je trap gemakkelijk dicht

Je kunt een open trap gemakkelijk dicht laten maken met een traprenovatie. Bij zo’n renovatie worden er nieuwe overzettreden over de oude treden geplaatst, waardoor je trap een ware make-over krijgt. Een traprenovatie-expert kan tegelijkertijd stootborden laten plaatsen. Dat zorgt ervoor dat de open trap dicht wordt. Tegelijkertijd worden alle sporen van slijtage vakkundig weggewerkt, en worden er kras- en slijtbestendige overzettreden voor in de plaats geïnstalleerd. Voor een traprenovatie op maat kun je goed terecht bij een specialist, zoals Traprenovatie-expert.be.

Een onderhoudsvrije trap door een renovatie

Met een traprenovatie kun je je trap niet alleen mooi, maar ook onderhoudsvriendelijk maken. Kunststof overzettreden zijn bestand tegen slijtage en gaan lang mee. Daardoor hoef je je trap niet meer regelmatig te onderhouden. Wil je bijvoorbeeld een stenen trap renoveren, dan levert dat veel tijdswinst op. Ook zorgt het ervoor dat je trap makkelijker is schoon te houden. Door de naadloze afwerking krijgen stof en vuil geen kans om in de kieren te kruipen. Met je gerenoveerde trap kun je weer jarenlang door.

Met een traprenovatie kun je alle kanten op

De overzettreden zorgen ervoor dat je je trap met een renovatie precies kunt laten maken zoals jij wilt. Bij een materiaalsoort als HPL zijn er tientallen kleurvarianten beschikbaar. Je kiest gemakkelijk wat het beste bij jouw interieur en stijl past. Val je op het uiterlijk van hout of juist van steen? Dan ga je voor overzettreden met een houtlook of steenlook. Daarmee profiteer je van de voordelen van deze materialen, maar dan zonder het onderhoud dat erbij komt kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here