Een job vinden was al voor corona geen gemakkelijke taak en nu is het alleen maar moeilijker geworden. Maar dit is niet de tijd op te geven. Er zijn nog veel soorten jobs die jouw werkervaring kunnen bieden, ook al is het niet je droomjob. Vanwege de crisis zal iedereen open moeten staan voor jobs waar eigenlijk niet hun voorkeur lag. De andere optie kan natuurlijk ook lukken, zeker als jouw droomjob binnen een sector is die nu aan het ‘boomen’ is. Als dit niet zo is, dan ga je niet zo snel werk vinden. In deze blog bespreken wij enkele punten, zodat ook jij in no time een job vindt, ook in deze speciale tijden.

Niet kieskeurig zijn

Als je met spoed een job nodig hebt, mag je niet kieskeurig zijn. Zoals al vermeld zul je open moeten staan voor andere jobs. Deze job zul je niet voor altijd moeten doen, maar je zult geld verdienen en werkervaring verzamelen. Werkervaring staat altijd goed op je C.V. Het is ook een goed idee om even na te denken over welke sectoren nu personeel nodig hebben. Dit zijn de sectoren waar je moet solliciteren.

Vacaturesites en uitzendbureaus

Een optie om jobs te vinden zijn vacaturesites. Als je hier de filter op de laatste 7 dagen stelt, ben je zeker dat je alleen bedrijven ziet die ook werkelijk nu mensen nodig hebben. Neem zeker ook een kijkje op dentjobs.be. Dit is een vacaturesite voor jobs in de mondzorg. In de zorg hebben ze altijd mensen nodig, nog meer in deze tijden. Zo kun je hier bijvoorbeeld tandartsassistente vacatures vinden. Een andere optie zijn uitzendbureaus. Ga even kijken wat voor bureaus in jouw omgeving opereren en maak contact. Alles wat je moet aangeven is je C.V. en voor wat voor jobs je open staat. Als zij dan een mogelijke job voor je hebben, zullen ze je contacteren.

Gebruik je netwerk

Wij leven in een tijd waar sociale media niet weg te denken is uit ons leven. Maak hier gebruik van. Zet op Facebook bijvoorbeeld een reactie dat je op zoek bent naar werk. LinkedIn is natuurlijk een nog betere plaats om zo een reactie achter te laten.

Solliciteer voor meerdere jobs

Hou het niet bij een sollicitatie. Meestal zul je ongeveer een week moeten wachten totdat je een reactie krijgt. Als je zo lang wacht en dan niet genomen wordt, is dat een grote tijdverspilling. Verstuur dus meerdere sollicitaties per week. Mocht je genomen worden voor eentje, kun je de andere nog altijd afzeggen.

Hopelijk gaan deze tips je helpen om je mindset in deze tijd te veranderen en snel een job te vinden. Zodra je een job te pakken hebt, kun je altijd meteen verder zoeken naar een betere job, maar tenminste heb je iets te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here