Tablets zijn een kruising van een vaste computer met een laptop en een smartphone. Het is een soort van kleine computer met een plat scherm. De gebruiker voert de gegevens in door met zijn vinger op het scherm te tikken, of door rechtstreeks op het scherm te schrijven. Onder andere apps zoals Whatsapp, Facebook, Messenger en vele andere apps zijn erg gegeerd op een tablet.

Kenmerken

Tablet pc’s maken draadloos verbinding met internet en andere dergelijke pc’s. Ze zijn uitsluitend bedoeld om dezelfde mogelijkheden van een notebook in de hand te kunnen houden. De draagbaarheid is het belangrijkste kenmerk van dit toestel. Afhankelijk van het type toestel dat je koopt, weegt het meer of minder. Elke tablet kan een ander gewicht hebben. Een tablet is geschikt voor privégebruik, maar ook is het toestel gegeerd bij leidinggevenden die veel onderweg zijn en die hun dagen doorbrengen met hoppen van klant naar klant en van vergadering naar vergadering. Zij kunnen werken en afspraken vastleggen als ze onderweg zijn.

Verschillende soorten tablets

Er bestaan heel veel soorten tablets. Zo zijn er bijvoorbeeld populaire kindertablets. Het merk Kurio is hiervoor gekend. Zij brengen tablets uit voor kinderen, waar een beveiliging op staat in geval van app installaties of het gebruiken van bepaalde apps. Ouders kunnen instellen wat hun kind al dan niet mag doen op de tablet.

Ook zijn er nog veel andere soorten tablets voor volwassenen. Zo is er de gewone standaard tablet, maar ook bestaan er tablets met afneembaar toetsenbord. De Microsoft Surface tablet is hiervoor zeer geschikt. Deze laatste tablet is vooral gegeerd bij zakenmensen en leerkrachten. De Surface tablets worden dan ook gezien als zakelijke tablets voor bedrijven. Terwijl sommigen de beschikbaarheid van een toetsenbord en de flexibiliteit hiervan verkiezen, zijn anderen van mening dat een toestenbord niet handig is. Dit is vooral persoonlijke smaak en gewoonte van het gebruik van een tablet met toetsenbord.

Tablets in verschillende groottes

Vervolgens bestaan er veel tablets in verschillende groottes. Tablets kunnen bijvoorbeeld 8 inch zijn, maar ook 8,5, 9, 10, 11 en 12. Ze hebben een kleurenscherm met een bedieningsknop langs de rand.

Bijkomende voordelen

Met dit type van pc kan je direct op het scherm schrijven, gemakkelijk navigeren op het scherm, apps installeren, je mails nakijken, surfen op het internet, muziek beluisteren, foto’s nemen, enzovoort. Ook worden ze vergezeld van spraakherkenningssoftware, die de controle over het vocale programma en verbaal dicteren mogelijk maakt.

Asus tablet

Er bestaan tablets van verschillende merken. Apple en Samsung zijn hierbij het meest gekend. Iets minder bekend is het merk Asus, maar dit merk heeft ook ontzettend veel gebruikers voor tablets met een indrukwekkend touchscreen. Asus tablets bevatten onder andere schermen met hoge resolutie. De tablets van Asus worden aangedreven door een goede processor. Ze zijn ook uitgerust met een digitale camera. Asus tablets zijn ook gekend voor hun supersnelle laadtijden en flash geheugens die uitbreidbaar zijn. Ze maken een eenvoudige synchronisatie met een notebook of een pc mogelijk. Ook zijn de Asus tablets gekend voor hun goede batterijduur en zijn deze tablets gekend als betaalbaar voor iedereen.

Lees ook: de iPhone is het neusje van de zalm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here