Overweeg om suikers met veel calorieën in je dieet te vervangen door een natuurlijke zoetstof. Proberen om je trek naar zoete dingen te bestrijden door alle soorten suikers uit je maaltijden te verwijderen, is helemaal niet slim. Suikers zijn een vorm van koolhydraten die essentieel zijn voor de energievoorziening van ons lichaam. Overmatig suikerverbruik levert echter een grote bijdrage aan te veel calorie inname, met gewichtstoename als gevolg. Het kan je lichaam ook uitputten van verschillende mineralen en vitamines, zoals vitamine C.

Vitamine C is belangrijk voor het lichaam

Voedingsdeskundigen beschouwen vitamine C als de belangrijkste aanvullende voedingsstof voor het goed functioneren van onze witte bloedcellen en het in stand houden van een sterk, efficiënt immuunsysteem, alsook het herstellen van infecties. De witte bloedcellen in ons lichaam hebben hoge dosissen vitamine C nodig om virussen en bacteriën te bestrijden en ziekten zoals verkoudheid, hartaandoeningen, kanker en osteoporose te bestrijden. Glucose en vitamine C hebben vergelijkbare chemische structuren, dus wanneer de suikerniveaus stijgen, strijden ze om elkaar wanneer ze de cellen binnenkomen. Als je dus meer suiker eet, zal er meer glucose zijn en zal er minder vitamine C in de cel worden toegelaten, wat resulteert in een vertraging van je immuunsysteem. Van eenvoudige suikers in voedingsmiddelen die geen natuurlijke zoetstof gebruiken, is waargenomen dat ze ziekten zoals astma, hypertensie, artritis, zenuwaandoeningen, diabetes, hartaandoeningen, galstenen en stemmingswisselingen verergeren. Ze zijn zeker niet de beste koolhydraten in onze maaltijden.

Honing is een natuurlijke zoetstof

Verschillende soorten koolhydraten gedragen zich anders in het lichaam en maken deel uit van verschillende voedingspakketten. In de fabriek gemaakte suikers, of tafelsuiker, die geen vitamines of welke voedingsstoffen dan ook bevat, is niet de beste keuze voor onze gezondheid. In feite zijn ze vijanden van het gezonde immuunsysteem, want ze onderdrukken de immuuncellen. Een chocoladereep kan bijvoorbeeld de honger stillen vanwege de hoge hoeveelheid suiker en vet, maar het kan een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam veroorzaken. Daarom zijn er zoveel mensen met overgewicht die tegelijkertijd ondervoed zijn en een slechte gezondheid hebben. De beste soorten van voedsel zorgen niet voor een constante aanvoer van energie, maar brengen ook andere voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft, zoals honing, een natuurlijke zoetstof die de extra voeding bevat in de vorm van eiwitten, mineralen en vitamines. Probeer eens om rauwe honing te eten op een sneetje brood. Het plantaardige enzym amylase, dat aanwezig is in rauwe honing, is effectief in het afbreken en het helpen bij de vertering van zetmeel in het brood. Honing eten helpt ook om het gehalte aan antioxidanten dat nodig is in het lichaam te verhogen.

Je bent wat je eet

Onthoud dat het type en de hoeveelheid voedsel die je eet erg belangrijk is voor je gezondheid. Je bent wat je eet wordt vaak gezegd, maar onze gezondheid en ons gewicht zijn hier afhankelijk van. Honing kan op verschillende manieren gegeten worden. Je kan ze gebruiken als zoetstof in drankjes zoals thee of koffie, maar ook in lekkere gerechten die je wat zoeter wilt maken.

Lees ook: manieren om gewicht te verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here