Er is een grote verscheidenheid aan wijnen om uit te kiezen, precies zoals er veel chocolaatjes zijn om als aanvulling te zoeken. Het creëren van een perfecte combinatie zal je zeker verzekeren dat beide goed kunnen smaken en elkaar aanvullen met elke slok en hap. Als je een sentimentele nacht nodig hebt met je geliefde, is chocolade en wijn inderdaad de beste keuze. Om het aanzienlijk gedenkwaardiger te maken, kan je enkele prachtige bloesems en geurkaarsen toevoegen. Vergeet niet dat het mengen van wijn en chocolade geen duidelijke match is. Het kan een test zijn om de beste wijn- en chocoladesmeltfusie te vinden. Bedenk dat je smaakimpressies totaal anders kunnen zijn dan die waarmee je proeft en test. Probeer de wijn zoeter te houden dan de chocolade.

Wijn en chocolade

Wijn en chocolade gaan dus goed samen, maar ook past een chocoladetaart bij wijn. Het vinden van wijn die past bij chocoladetaart kan echter een test zijn. Een droge wijn kan een groot probleem zijn bij het drinken met chocolade. Zoete chocolade desserts kunnen een scherpe wijnsmaak hebben.

Zoete wijnen

Wijn zou hoe dan ook zo zoet moeten zijn als de chocolade zelf, mogelijk nog iets zoeter. Over het algemeen passen rode wijnen met chocolade gemakkelijker dan witte wijnen. Champagnes zijn vaak uitzonderlijk lekker met tal van soorten chocolade.

Tanninrijke wijnen

Chocolade en tannine vullen elkaar meestal niet aan, dus tanninerijke wijnen kunnen net zo goed worden gecombineerd met voortreffelijke gerechten. De wijnkwaliteit maakt een verschil. Een vreselijke wijn zal in wezen ook slechter zijn met chocolade. Proef eerst de wijn, want als je eerst wijn de probeert, kan je de kwaliteit en de smaak ervan beoordelen. Wanneer je in de eerste plaats op de chocolade kauwt, wordt je mond hiermee gezoet en worden je smaakpapillen vastgezet met een sierlijke laagje cacaomargarine, in afwachting dat je de wijn gaat proeven.

Smaakvolle chocolaatjes

Onthoud altijd dat smaakvolle lichte chocolaatjes beter zijn met lichtere wijnen. Dat betekent dat hoe sterker de chocolade is, hoe meer volle wijn je nodig hebt om onberispelijk te zijn. Als je verschillende soorten chocolade hebt, begin dan met witte chocolade en eindig met scherpe chocolade.

Wijn en chocolade met elkaar matchen

Het punt bij het matchen van wijnen met chocolade is om smaakvollere, gekruide chocolaatjes te combineren met lichtere wijnen. Evenzo geldt dat hoe sterker de chocolade is, hoe voller de wijn zou moeten zijn. Hoe donkerder de chocolade is, hoe meer tannines het zal hebben. Als je de donkere chocolade echter combineert met een wijn met flinke tannines, zal de chocolade de tannines van de wijn vaak overschaduwen. Wanneer je verschillende dingen gaat proberen met een paar chocolaatjes, werk dan van licht naar zwaar. Ervan uitgaande dat je op zoek bent naar een eenvoudige en bescheiden aanpak om verschillende wegen te verkennen met betrekking tot combinaties van wijn en chocolade, is het in eerste instantie een geweldige aanpak om premium chocolade te pakken. Uiteindelijk leer je welke wijnen echt bij welke chocoladecombinaties passen. Dit is slechts een beginfase. De syntheses kunnen bijna grenzeloos zijn wanneer je variëteiten begint te mengen.

Lees ook: gewone wijn is altijd een betere optie dan kookwijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here