Muren verzamelen veel meer stof dan je je misschien zou realiseren, ongeacht de afwerking ervan. Verwijder eerst alle muurstickers en andere muurdecoraties om een ​​schone muur te krijgen. Ten tweede moet je de meubels wegzetten van de muren, zodat je er gemakkelijk toegang tot hebt om ze proper te maken. Als je daadwerkelijk begint met het schoonmaken van de muren, stof je ze af vanaf de plint naar boven toe, naar het plafond. Dit kan je doen met behulp van de muurborstel van je stofzuiger of met een zachte haarborstel. Besteed speciale aandacht aan de hoeken, de plinten en het lijstwerk, omdat die plaatsen het meeste stof en de meeste spinnenwebben kunnen verzamelen.

Vlekken wegvegen

Om een ​​schone wand te behouden, moeten eventuele voedselvlekken zo snel mogelijk worden verwijderd. Als er nog vetvlekken achterblijven, gebruik dan een reinigingsvloeistof met een absorberend mengsel. Voor spatten van inkt, moet je voorzichtig deppen op de vlek met een vochtige doek. Als de inktvlek blijft, kan je proberen om een speciale inkt verwijderaar te gebruiken.

Wanden met houten lambrisering

Wanden met houten panelen hebben zelden meer nodig dan ze gewoon afstoffen. Als ze er echter uitgedroogd en vuil uitzien, kan je ze reinigen met een zachte doek samen met een vloeibare was. Wrijf de panelen proper met een schone, zachte doek totdat je de muur kan aanraken zonder dat er vingerafdrukken achterblijven. Als je wanden met houten panelen zijn geverfd met een glanzende of een geëmailleerde verf, vermijd dan het reinigen van dit soort wanden met zeep. Het gebruik van zeep op geëmailleerde oppervlakken laat meestal een onderscheidende film achter.

Het behang proper houden

De dagelijkse verzorging voor het behang omvat de onmiddellijke verwijdering van vlekken. Lichte vlekken en potloodmarkeringen kunnen worden verwijderd met kunstgom. Krijtstrepen kunnen worden verwijderd met een zachte spons en reinigingsvloeistof, hoewel dit eerst op een klein stukje behang moet worden getest om ervoor te zorgen dat de reinigingsvloeistof het behang niet verpest. Warm zeepwater kan worden gebruikt als het papier wasbaar is.

Wasbaar behang

Zelfs als het behang is gemarkeerd als wasbaar, moet je het nog steeds testen voordat je eraan begint te werken. Gebruik warm, zeepachtig water en een zachte spons, test het papier vervolgens zorgvuldig uit door het met een klein beetje water in te wrijven via een zachte aanraking. Als de kleuren niet uit elkaar lopen en het gebied voldoende droogt, kan je doorgaan en je behang wassen. Wasbaar behang kan worden schoongemaakt met warm water dat gecombineerd is met een milde witte zeep, of met een mild schoonmaakmiddel. Ga door zoals eerder vermeld, maar pas op dat je niet te veel druk uitoefent tijdens het wrijven. Vergeet niet om voorzichtig te zijn bij het wassen van het behang, omdat te veel water het behang zal weken, waardoor de lijm verzwakt.

Delicate achtergrond

Gebruik dun water zonder reinigingsmiddelen of zeep om dun, delicaat behang te reinigen. Werk altijd van onder naar boven. Dit is belangrijk omdat water dat langs een vuile muur druppelt, een streep kan maken die niet gemakkelijk te verwijderen is. Verander ook het water als het vuil wordt, zodat je je behang niet onderdompelt en afveegt met vuil water.

Gelakt behang

Gelakt behang kan gemakkelijk worden gewassen met warm zeepwater of schoonmaakmiddelen. Behang dat bedekt is met muurwas kan eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek. Speciale reinigers zijn essentieel voor met stof beklede wanden.

Lees ook: een kleine slaapkamer groter doen lijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here