Elk jaar zie je weer nieuwe interieurtrends voorbij komen. Verschillende houtsoorten wisselen elkaar af als de hype van het jaar. Steigerhout is wat dat betreft bijzonder. Meubelen van steigerhout zijn namelijk geen hype: de houtsoort wint al jaren aan populariteit en lijkt nooit uit de mode te raken. Dit komt door de veelzijdigheid en het tijdloze uiterlijk van het hout. Steigerhouten meubelen zijn een aanwinst voor elk interieur en zijn met verschillende stijlen te combineren.

Warm en eigentijds

Steigerhout staat bekend als een stoere en onderhoudsvrije houtsoort dat tegen een stootje kan. Het hout leent zich dan ook perfect om eettafels of tuintafels van te maken. Zowel binnen als buiten komt een een steigerhouten tafel goed tot zijn recht. Het hout heeft een eigentijdse uitstraling en is daarnaast ook zeer functioneel. Omdat steigerhout zo’n makkelijk bewerkbare houtsoort is, zijn veel verschillende ontwerpen mogelijk. Past een ovalen tafel het beste bij jouw woonkamer, of ben je juist op zoek naar een vierkant model?

Het afwerken van steigerhout kan op verschillende manieren gebeuren. Steigerhout dat behandeld is met een lak, beits of wash is extra beschermd tegen beschadigingen en heeft daarnaast een bijzonder uiterlijk.

Steigerhout op maat

Je kunt meer maken van steigerhout. Ben je op zoek naar een bureau om je studeerkamer of kantoor helemaal af te maken? Een steigerhouten bureau is heerlijk om aan te werken. Van hoekbureaus tot een stabureau: er zijn veel mogelijkheden. Wanneer je op zoek bent naar iets speciaals is het mogelijk om steigerhouten meubelen op maat te laten maken. Hiervoor ga je naar een echte specialist als VanLonden.com. De experts van VanLonden kunnen je helpen om jouw idee om te toveren tot een persoonlijk meubel. De ideale keuze als je op zoek bent naar een uniek meubelstuk. Samen met de adviseurs van VanLonden creëer je jouw perfecte bureau, tafel of bank.

Hout dat heeft geleefd

Steigerhout is altijd een recycleproduct. Dat maakt het een duurzame houtsoort om meubels van te maken. Dat zit zo: steigerhouten planken doen eerst dienst als, je raadt het al, steigerplanken. Wanneer het hout zijn dienst heeft gedaan krijgt het als meubel een tweede leven. De kwaliteit van het hout is nog steeds goed en heeft door het gebruik als steigerplank zelfs meer karakter gekregen. De oude steigerplanken hebben een bepaalde charme dat ander hout niet heeft: je kunt zien dat het hout heeft geleefd. Dat maakt het een bijzondere houtsoort die nog lang niet uit de mode zal raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here