Met de vele dieetplannen en rages van tegenwoordig die de boekwinkels en de gezondheidsvoedingswebsites overspoelen, kan het moeilijk zijn om te weten welk voedsel voor gewichtsverlies je zou moeten eten om een ​​gezond gewicht te behouden. Of je nu op zoek bent naar een geprefabriceerde maaltijd uit een doos, of je verlangt naar gezond en biologisch voedsel, er is een breed scala aan voedsel beschikbaar voor iedereen die wil afvallen of gewoon de opwaartse trends in stijging van gewicht wil tegengaan die normaal gesproken optreedt naarmate we ouder worden. Degenen die bereid zijn om de tijd te nemen om naar deze voedingsmiddelen te zoeken en ze vervolgens op de juiste manier te bereiden, zullen verbaasd staan ​​over de resultaten die ze zullen behalen tijdens hun dieet.

Voedingsmiddelen voor veel gewichtsverlies

Bij het selecteren van voedingsmiddelen voor een groot gewichtsverlies, is het belangrijk om te onthouden dat je tijdens het eten verzadiging moet bereiken. Wat is verzadiging? Welnu, het is een punt waarop de hersenen besluiten dat je genoeg voedsel hebt gegeten en dat je nu geen honger meer hebt. Bepaalde vetten zorgen ervoor dat deze verzadiging plaatsvindt, terwijl de meeste koolhydraten dat niet doen. Een voorbeeld van gezond vet om te eten voor verzadiging is te vinden in avocado’s. Een avocado kan 30 gram vet bevatten. De meeste mensen proberen vetten te vermijden terwijl ze proberen af ​​te vallen en realiseren zich niet dat sommige vetten eigenlijk goede vetten zijn. Avocado’s bevatten een enkelvoudig onverzadigd vet dat niet alleen perfect gezond is, in tegenstelling tot verzadigde vetten (dierlijke vetten), maar ook een grote bijdrage levert aan het verzadigen tijdens het eten. Als je dus besluit om een bijgerecht te maken, overweeg dan om een gezonde portie avocado toe te voegen aan de salade om honger te bestrijden.

Omega vetzuren

Aangezien we het hebben over gezonde voeding en gezonde vetten, moeten we een meervoudig onverzadigd vet, olijfolie genaamd, in gedachten houden. Olijfolie is niet alleen een geweldige olie om je groenten in te sauteren, maar het bevat ook omega-3 en omega-6 vetzuren, die beide essentieel zijn in het menselijk lichaam. In de meeste gevallen produceren we en kunnen we ook veel omega 6 vetzuren opnemen, maar het omega 3 vetzuur is moeilijker te verkrijgen. Omdat olijfolie, samen met bepaalde vissoorten, slechts een paar natuurlijke bronnen zijn, zou ons dieet hier rijk aan moeten zijn. Niet alleen helpt een gezonde balans van de omega-vetzuren om het gewicht onder controle te houden, maar onderzoek heeft aangetoond dat omega-3 ook kan helpen om het risico op hartaandoeningen te verminderen. Als je dus van de smaak houdt van voedsel dat in olie is gekookt, voeg er dan een eetlepel olijfolie aan toe.

Rood vlees

Als je rood vlees niet wilt loslaten, ben je niet de enige. Helaas hebben artsen de afgelopen decennia patiënten met een hoog cholesterolgehalte of gewichtsproblemen gevraagd om rood vlees te vermijden. Dertig jaar geleden was er een goede reden voor deze suggestie, aangezien rood vlees in die tijd heel vaak grote hoeveelheden dierlijk vet bevatte. Er wordt aangenomen dat verzadigde vetten, zoals dierlijk vet, bijdragen tot een hoog gehalte aan triglyceriden in het bloed, wat op zijn beurt kan bijdragen tot de opbouw van tandplak in de bloedvaten die bekend staat als aderverkalking. Maar met de steaks van vandaag en andere stukken vlees die in veel slankere vormen verkrijgbaar zijn, zijn er genoeg opties voor rood vlees beschikbaar voor iedereen. Een uitstapje naar de lokale vleesmarkt kan bijvoorbeeld een leerzame ervaring zijn in de soorten rundvlees die je kan eten. Sommige worden als zo mager beschouwd dat er slechts 5% vet overblijft. Als het biefstuk is, kan je het vlees grillen, waarvan bekend is dat het minstens de helft van het resterende vet verwijdert, waardoor je vetinname wordt verlaagd tot minder dan 3% per portie. Een bonus hierbij is het feit dat rood vlees een van de vele afslankproducten kan zijn, omdat het lichaam meer energie verbruikt om het vlees dat in het lichaam wordt verzameld af te breken door vetgehalte. Niemand had net drie decennia geleden gedacht dat rood vlees eigenlijk een van de grote afslankproducten was.

Lees ook: anti-aging huidverzorging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here