Werkbezoek aan de mobiele arcadehal op 28 maart

De arcadehal is terug van weggeweest. In de jaren tachtig waren deze speelhallen waar je computerspellen kon spelen razend populair.

Vergeet de groezelige sfeer en gokautomaten, de moderne  arcadehal is hip: artistieke games en het sociale aspect van samenspelen staan centraal.

De arcadehal van Deurne: een uniek concept

CC Deurne ontwikkelde samen met Devillé Arcade en Cultuurconnect een mobiele arcadehal .  De gepresenteerde games zijn  artistiek en stimuleren  het samenwerken tussen mensen. De games zijn toegankelijk voor een breed publiek en werden uitgebreid getest door zowel ervaren gamers als kansengroepen.  

Werkbezoek aan de arcadehal: praktisch

Wat is het programma?

Je krijgt uitleg over de educatieve en sociale aspecten van het concept arcadehal en je kan de games uittesten.  Zo weet je meteen of dit aanbod interessant is om te boeken voor een activiteit binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld tijdens de Digitale Week. Sprekers zijn Christophe Kenis  (CC Deurne), Cultuurconnect en Devillé Arcade.

Hoe spreken we af?

28 maart 2017, 10:00 - 13:00

Bib Couwelaar, Te Couwelaarlei 120, 2100 Deurne

We spreken af om 10u in Bib Couwelaar in Deurne. Het bezoek sluiten we af met een broodjeslunch om 13u.

Het werkbezoek is gratis en is in eerste instantie bedoeld voor bibliotheken in regioverbanden en cultuur- en gemeenschapscentra met financiële en logistieke draagkracht. 

Waar schrijf ik me in?

Schrijf je gratis in tot en met 24 maart.