Wat kan ik doen

Inspiratie voor Digitale Week

Op zoek naar inspiratie voor een originele #DigiWeek17-activiteit?

Inspiratiedagen

In 2017 organiseren we 3 inspiratiedagen:

24 februari 2017, Antwerpen DigIT Up: doe- en inspiratiedag rond de mogelijkheden van digitale cultuur en cultuureducatie VOLZET
15 mei 2017, Antwerpen leer hoe jouw organisatie aan de slag kan met ideeën rond FabLabs en MakerSpaces inschrijven vanaf 1 april
23 juni 2017, Malle verdiep je in doeltreffende e-inclusieactiviteiten inschrijven vanaf 1 juni

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of hou onze sociale media in de gaten (@digitaleweek) voor belangrijke updates rond programmatie, timing en locatie.

Stad, gemeente of OCMW

Wat kan je als stad, gemeente of OCMW zoal doen tijdens de Digitale Week?

  • Organiseer een activiteit. Een kennismaking met het e-loket, een workshop rond het e-id of zoeken in de bibliotheekcatalogus zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.
  • Help bij de promotie van de Digitale Week door bijvoorbeeld een artikel over de Digitale Week in het gemeentelijk/stedelijk infoblad of op je website te plaatsen.
  • Steden en gemeenten kunnen eveneens een regisseurfunctie opnemen om lokale activiteiten in de eigen gemeente of stad te ondersteunen. Tijdens de vorige editie(s) van de digitale week namen de stad Gent en de stad Roeselare een coördinerende en stimulerende rol op. Ze vormden het draagvlak voor tal van activiteiten met een ongekend succes als resultaat. De stad Gent nam 4 jaar geleden al het voortouw in de organisatie van de Digitale Week in Gent.

Handige links

We maakten een overzicht van inspirerende praktijken, tools en achtergrondinformatie in een Flipboard Magazine

Meer tools en goede voorbeelden vind je op de website van Mediawijs.